AEG Power Solutions en Burland Energy leveren UPS-as-a-Service

Leverancier van energieoplossingen voor kritieke toepassingen AEG Power Solutions maakt bekend een deal te hebben gesloten Burland Energy. De bedrijven brengen gezamenlijk de UPS-as-a-Service dienst UPSaaS op de markt, waarmee gebruikers een volledig geconditioneerde energievoorziening voor missiekritieke faciliteiten kunnen afnemen tegen een vaste kWh prijs.

UPSaaS is een dienst waarbij geconditioneerd vermogen wordt geleverd via een pay-per-use model. Klanten kunnen hierdoor besparingen realiseren op:

  • financieringskosten;
  • onderhoudskosten;
  • afschrijvingen op investeringen;
  • en de capaciteit die nodig is om toekomstige groei op te vangen.

Klanten betalen bij UPSaaS per maand voor uitsluitend het gebruik dat zij maken van de dienst. Hierbij wordt een vast tarief gehanteerd per verbruikte kWh. Deze prijs bevat alles: alle benodigde productie, de installatie, onderhoud, reserveonderdelen en accu’s gedurende de loopduur van het contract.

Dossiers
Lees ook
Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1

Batterijverordening blijkt ambitieuzer op recycling dan voorgesteld

Batterijverordening blijkt ambitieuzer op recycling dan voorgesteld

De Europese Raad heeft goedkeuring gegeven voor een verordening voor de batterijmarkt in de EU. De nieuwe wetgeving treedt binnen enkele weken in werking. De nieuwe regels hebben als doel een circulaire economie te bevorderen door het reguleren van alle soorten batterijen gedurende hun levenscyclus.