Hivos: CO2-uitstoot datacenters dreigt uit de hand te lopen

Van de 28 onderzochte grootste commerciële datacenters in Nederland, zijn er 4 die anno 2015 100% duurzame stroom gebruiken. Eén bedrijf geeft aan in onderhandeling te zijn over een overstap Lees verder »

10 tips ter voorkoming van kostbare downtime in datacenters

Bedrijven doen hun stinkende best voor een 99.999% uptime. Toch blijven ze kwetsbaar voor een reeks aan gevaren, waaronder problemen met de elektrische systemen. Lees verder »

Studiegroep onderzoekt 25GBASE-T

Eind vorig jaar werd er op de bijeenkomst van de IEEE 802.3 Ethernet Working Group in San Antonio (Texas, VS) een ‘Call for Interest’ (CFI) gelanceerd Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over contentleveranciers zijn aan de winnende hand. Waarom niet hetzelfde doen?

Het wordt almaar duidelijker dat contentleveranciers aan de winnende hand zijn doordat ze slimme algoritmes en software gebruiken om de verzamelde data optimaal te benutten. Lees verder »

 

SDN-markt is in 2018 pakweg 8 miljard dollar waard

Software Defined Networking (SDN) wordt steeds belangrijker binnen datacenters. Dat de markt steeds belangrijker wordt blijkt ook uit de voorspelling van IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat de SDN-markt in 2018 goed is voor een jaaromzet van 8 miljard dollar.

ICTroom benoemt Nick Brooks en Heiko Schrader tot Sales Directors Engeland en Duitsland

ICTroom benoemt Nick Brooks tot Sales Director voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Heiko Schrader wordt door het bedrijf aangesteld als Sales Director voor de DACH-regio (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk) aan.

servers

Cisco integreert FirePOWER NGIPS in Application Centric Infrastructure

Cisco integreert de FirePOWER Next Generation Intrusion Prevention System (NGIPS) met zijn Application Centric Infrastructure (ACI). Daarnaast is het systeem ook geïntegreerde in de 5500 series Cisco ASA firewalls.

Mesosphere stelt beta van Datacenter OS beschikbaar op AWS en Azure

Mesosphere heeft een publieke betaversie van zijn Datacenter Operating System (DCOS) gelanceerd op Amazon Web Services en Microsoft Azure. Dit besturingssysteem zorgt dat de volledige datacenterinfrastructuur kan worden behandeld als één grote computer en kan nu dus ook vanuit de cloud worden afgenomen.

windmolen

Amazon Web Services start pilot met energieopslagsysteem van Tesla

Amazon Web Services (AWS) gaat een pilot uitvoeren met nieuwe batterijen van autofabrikant Tesla. Het energieopslagsysteem van Tesla is gebaseerd op de powertrain architectuur en componenten van de elektrische voertuigen van het bedrijf. Naast AWS zijn ook Target, EnerNOC en Jackson Family Wines bij de pilot betrokken.

Foxconn steeds actiever in datacentermarkt

Foxconn is vooral bekend als producent van elektronica. Zo maakt het bedrijf voor Apple iPhones en iPads, gameconsoles voor Sony en Microsoft en de Kindle voor Amazon. Foxconn richt zich echter ook in toenemende mate op de datacentermarkt.

090716_datacenter

BIT verwarmt bezoekerscentrum met restwarmte van datacenter

BIT gaat het nieuwe bezoekerscentrum ‘BIT-MeetMe’, dat nog in aanbouw is, verwarmen met restwarmte uit haar datacenter. De warmte die wordt gegenereerd op één van de datacentervloeren wordt via vloerverwarming gebruikt om het pakweg 1200 m2 grote gebouw te verwarmen.

Emerson Network Power wint 2014 EMEA Frost & Sullivan Award for Technology Leadership

Emerson Network Power ontvangt de 2014 EMEA Frost & Sullivan Award for Technology Leadership. Met deze award beloont Frost & Sullivan de leidende positie van Emerson Network Power in de UPS-markt.

All IT Rooms bouwt datacenter voor Huisman in Brazilië

All IT Rooms maakt bekend voor Huisman een computerruimte te hebben gebouwd voor haar nieuwe productielocatie in Brazilië. Het datacenter staat in Navegantes, een gemeente in de Braziliaanse deelstaat Santa Catarina in het zuiden van het land.

De mediatoren van Alticom in Roermond

Alticom stelt mediatorens beschikbaar als testlocaties voor Europese Geyser-project

Alticom maakt bekend drie mediatorens beschikbaar te stellen als testlocaties voor het Europese Geyser-project. Dit project is gericht op het ontwikkelen van besturingssoftware dat efficiënter energiebeheer in datacenters mogelijk moet maken. Deze software wordt in de mediatorens van Alticom getest.