Expertisecentrum brengt informatietechnologie tot leven

Digitale communicatie speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving maar Rittal blijft investeren in haar drie expertise centra in Nederland en Lees verder »

26 mei laat Rhodix u zien wat SimpliVity kan, schrijf nu in!

SimpliVity verlaagt TCO kosten. Stelt Back-up en Recovery mogelijkheden beschikbaar. Lees verder »

Gebruik van cloud groeit maar zorgen blijven

Terwijl het gebruik van de op cloud-technologie gebaseerde platformen en systemen bij grote en internationale opererende bedrijven steeds verder toeneemt, blijkt uit Lees verder »

Maximale netwerk beschikbaarheid nodig?
Denk aan de koeling van uw systemen!

Verhoogde temperaturen leiden tot uitval van equipment en downtime van netwerken. Koning & Hartman verzorgt een complete data infrastructuur inrichting voor een goede Lees verder »

 

Migratie naar het datacenter: het juiste datacenter kiezen

In de vijfdelige reeks ‘Migratie naar het datacenter’ zal uiteen gezet worden welke stappen genomen moeten worden om succesvol over te stappen van een eigen IT-omgeving naar uitbesteding bij een datacenter. Onder andere de keuze voor uitbesteding, de keuze voor een datacenter en de eerste weken live zullen in deze reeks aan bod komen. Na de redenen voor uitbesteding te hebben behandeld in deel 1, zal in dit tweede deel van de reeks ingegaan worden op de vraag hoe het juiste datacenter gekozen kan worden. Welk datacenter komt het beste overeen met de wensen die we hebben en hoe komen we hier achter?

The Datacenter Group wil haar Delftse datacenter energieneutraal maken (bron: The Datacenter Group)

The Datacenter Group wil Delfts datacenter energieneutraal maken

The Datacenter Group maakt bekend haar datacenter in Delft energieneutraal te maken. Het bedrijf wil intelligente energiesystemen in zijn datacenter gaan implementeren en inzetten op de realisatie van energiebesparingen en duurzame productie van energie.

Systemec Venlo kiest voor modulaire datacenter aanpak

Systemec Venlo is een zakelijke full-service Internet Service Provider en System Integrator. Vanuit datacenters in Nederland en Duitsland biedt het bedrijf een breed scala aan oplossingen voor internettoegang, dataverbindingen, VoIP, SaaS, connectiviteit en meer. Samen met ABB heeft het bedrijf een energievoorziening op TIER3+ niveau gerealiseerd.

ArenA sky vanaf abn (1)

Meer oplossingen voor slimme steden, gebouwen en datacenters

“28-8-2015 ging voor CommScope als een belangrijke dag de annalen in”, zegt Jan Honig, Sales Director Benelux van CommScope’s Enterprise Solutions. Op die dag werd het van TE Connectivity overgenomen ‘Broadband Network Solutions’ officieel een onderdeel van CommScope waardoor het bedrijf nu ook de oplossingen in huis heeft om ‘outdoor’ telecomnetwerken te bouwen. “We worden steeds belangrijker voor onze klanten.”

R&M en FNT integreren kabelmanagement in DCIM oplossing

Data Center Infrastructure Management (DCIM) leverancier FNT en het Zwitserse bekabelingsbedrijf Reichle & De-Masseri (R&M) gaan een samenwerking aan. De bedrijven integreren datacenterbekabeling met behulp van RFID tags rechtstreeks in de DCIM oplossing van FNT. Hiermee willen de bedrijven het beheer van datacenterkabels vereenvoudigen.

All IT Rooms bouwt Drentse mediatoren om tot groen datacenter

Datacenterspecialist All IT Rooms heeft voor Alticom in het Drentse Hoogersmilde een datacenter gebouwd in een voormalige televisietoren. Het datacenter wordt gekoeld met direct free air cooling, wat een belangrijke bijdrage levert aan de lage Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,2 die het datacenter garandeert. Het datacenterdeel is als private tower volledig in gebruik door de hosting provider CJ2 Hosting.

Data Tower van 65 verdiepingen kan 400.000 servers huisvesten

Een datacenter van 65 verdiepingen en ruimte voor maar liefst 400.000 servers heeft een ontwerpwedstrijd voor wolkenkrabbers gewonnen. Het datacenter, dat de Data Tower wordt genoemd, is ontworpen door de Italiaanse architecten Marco Merletti en Valeria Mercuri.

ASA_3253

Expertisecentrum brengt informatietechnologie tot leven

Digitale communicatie speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving maar Rittal blijft investeren in haar drie expertise centra in Nederland en dit is uniek in de branche. De allernieuwste innovaties kunnen er ‘live’ getest en beoordeeld worden.

Rated level of Tier level ?

Jaren lang bestond verwarring over naar welke standaard men refereerde als men sprak over TIER levels. In zowel de ANSI/TIA-942 van de Telecommunications Industry Association als de TIER standaard van het Uptime Institute werd de term TIER level gebruikt. Sinds de publicatie van de maart 2014 versie van de ANSI/TIA-942-A standaard is eindelijk een duidelijke scheiding gemaakt tussen de benaming van de levels door de verschillende standaarden. Is de scheiding hiervan bij u al volledig doorgedrongen? 

Intel en Dell onderzoeken inzet Datacenter Infrastructure Management

Hoewel het nut van de inzet van softwaresystemen voor het managen van de datacenterinfrastructuur (DCIM) met enige regelmaat opnieuw wordt aangetoond, laat recent onderzoek van Intel en Dell onder meer zien dat niet meer dan 53 procent van de ondervraagde datacentermanagers gebruikmaakt van een DCIM-systeem. Het onderzoek werd gedaan in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Hier een overzicht van de belangrijkste resultaten.

Unica Fastcom en First-Case tekenen samenwerkingscontract

Unica Fastcom en First-Case gaan een samenwerking aan. De bedrijven bundelen hun krachten op het gebied van de bouw en inrichting van datacenters.

25791858996_ce990ea037_o

OCP Summit 2016: innoveren door weg te laten

Medio maart vond de jaarlijkse conferentie van Open Compute Project plaats: OCP Summit 2016. De Britse datacenter-ontwerper John Laban was hierbij aanwezig en stond versteld van de snelheid waarmee de leden van deze groep innovaties tot stand brengen. Dat doen zij vooral door bestaande features weg te halen.