Blog Connectivity: Willy Rietveld over waar komen technologieën voor datacenters vandaan en waar gaan ze heen?

Het is duidelijk dat er momenteel een stormloop plaatsvindt op nieuwe technologieën die inspelen op de vraag naar bandbreedte in datacenters. De vraag is waar die Lees verder »

NGD claimt ‘contractual PUE’ van 1.0

Met de gestaag dalende PUE van datacenters was het natuurlijk wachten op het eerste datacenter dat met de uitspraak zou komen dat zij een waarde van Lees verder »

Nederland voorloper met praktijkrichtlijn

NEN was de eerste die een Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) voor computerruimten en datacenters ontwikkelde en publiceerde. Lees verder »

Taking care of it: continuïteit met Pon Power

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen. Lees verder »

 

‘Apple wordt de grootste verbruiker van zonne-energie in de VS’

Apple is eigenaar van een flink aantal datacenters, die gezamenlijk veel energie verbruiken. Het bedrijf zet daarom vol in op zonne-energie op haar datacenters op een duurzame wijze aan te drijven en het milieu te ontlasten. Apple wordt hierdoor mogelijk dit jaar nog de grootste zakelijke verbruiker van zonne-energie in de Verenigde Staten (VS).

Viskweker klaagt datacenterbouwer aan wegens hogere temperatuur van grondwater

Viskweker klaagt datacenterbouwer aan wegens hogere temperatuur van grondwater

Een commerciële viskweker uit het Duitse Beieren heeft de datacenterontwikkelaar e-shelter aangeklaagd. De kweker stelt dat het warmere water dat door het datacenter terug wordt gegeven aan het grondwater invloed zal hebben op zoetwaterbronnen enkele kilometers verderop. De man is bang dat zijn forellen de verandering niet zullen overleven.

internet-kabels

Grondtemperatuur blijkt van invloed op glasvezelkabels

De grondtemperatuur is van invloed op glasvezelkabels en daarmee op de nauwkeurigheid van het signaal dat er door reist. Een nieuw wiskundig model beschrijft dit effect en maakt het mogelijk op basis van grondtemperatuurmetingen voorspellingen te doen over de stabiliteit van de glasvezelverbindingen.

Fujitsu lanceert nieuwe PRIMERGY servers

Fujitsu lanceert twee nieuwe modellen binnen zijn PRIMERGY dual socket serverreeks. Het gaat om de Fujitsu PRIMERGY RX2530 M1 rackserver en de PRIMERGY BX2580 M1 bladeserver.

Amsterdam koploper in colocatie

Amsterdam is koploper in colocatie. In geen enkele andere Europese stad is zo’n grote vraag naar colocatie. De markt presteert voor het eerst ook beter dan Londen.

Johan uitsnede

Blog Buitengewoon Beveiligd: Johan van den Wittenboer over fysieke bescherming datacenters wordt zwaar onderschat

Uit onderzoek dat Pb7 Research samen met DatacenterWorks heeft uitgevoerd, is naar voren gekomen dat één op de vijf Nederlandse datacenters de afgelopen jaren te maken heeft gehad met – zeg maar – ‘ongewenst bezoek’. Anders gezegd: inbrekers. Hun motief? Het kan om het stelen van apparatuur gaan, vandalisme of misschien zelfs wel pogingen om gevoelige bedrijfsgegevens te pakken te krijgen. We weten het niet precies.

TelecityGroup bouwt datacenter in Dublin

TelecityGroup bouwt datacenter in Dublin

TelecityGroup bouwt een nieuw datacenter in het Ierse Dublin. Het wordt het vierde datacenter van het bedrijf in Ierland.

Zweden krijgt mogelijk ‘CO2-negatief’ datacenter

Mogelijk wordt in Zweden een ‘CO2-negatief’ datacenter gebouwd. Het datacenter zou worden ontwikkeld door EcoDataCenter en door energie zowel te genereren als leveren zelfs meer CO2 compenseren dan het datacenter uitstoot.

Apple bouwt datacenters in Ierland en Denenmarken

Apple bouwt datacenters in Ierland en Denemarken

Apple kondigt de bouw van twee nieuwe datacenters aan. Het Amerikaanse IT-bedrijf investeert in totaal 1,7 miljard euro in de nieuwe locaties.

Microsoft’s megadatacenter in Finland laat vooralsnog op zich wachten

Microsoft’s megadatacenter in Finland laat vooralsnog op zich wachten

Microsoft nam in september 2013 het Finse Nokia over. Als onderdeel van deze deal beloofde Microsoft in Finland een megadatacenter te gaan bouwen van 250 miljoen dollar. De bouw van het datacenter laat tot de dag van vandaag echter nog op zich wachten.