Blog Connectivity: Willy Rietveld over waar komen technologieën voor datacenters vandaan en waar gaan ze heen?

Het is duidelijk dat er momenteel een stormloop plaatsvindt op nieuwe technologieën die inspelen op de vraag naar bandbreedte in datacenters. De vraag is waar die Lees verder »

NGD claimt ‘contractual PUE’ van 1.0

Met de gestaag dalende PUE van datacenters was het natuurlijk wachten op het eerste datacenter dat met de uitspraak zou komen dat zij een waarde van Lees verder »

Nederland voorloper met praktijkrichtlijn

NEN was de eerste die een Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) voor computerruimten en datacenters ontwikkelde en publiceerde. Lees verder »

Taking care of it: continuïteit met Pon Power

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen. Lees verder »

 
te

Blog Connectivity: Willy Rietveld over waar komen technologieën voor datacenters vandaan en waar gaan ze heen?

Het is duidelijk dat er momenteel een stormloop plaatsvindt op nieuwe technologieën die inspelen op de vraag naar bandbreedte in datacenters. De vraag is waar die technologieën vandaan komen en waar ze toe leiden.

Nerdalize plaatst servers in radiatoren bij consumenten thuis

Nerdalize ontvangt subsidie voor serverradiatoren in woningen

Nerdalize ontvangt van STW een lening van 250.000 euro voor de doorontwikkeling van een systeem waarbij computerservers huizen verwarmen. Het bedrijf verwerkt servers in radiatoren.

Amazon wil Israëlische datacenterstart-up overnemen

Amazon overweegt een Israëlische start-up over te nemen. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van snellere communicatie- en rekensystemen voor datacenters. Amazon zou de technologie willen gebruiken in haar eigen datacenters.

PQR wint Most Influencing CSA Partner in Western Europe Award van Citrix

PQR heeft in de tweede week van januari haar eerste award van 2015 gewonnen. Het bedrijf ontving tijdens de EMEA (Europe, the Middle East and Africa) Update Sessie van Citrix Summit – de jaarlijkse partner kick-off van Citrix waarbij partners worden geïnformeerd over visie, strategie en roadmap – in Las Vegas de Most Influencing CSA Partner in Western Europe Award.

De Enersure Enkapsis van TrendPoint Systems

Facebook implementeert energiekwaliteitmeters in datacenters

Facebook maakt bekend in haar datacenters energiekwaliteitsmeters te gaan implementeren van TrendPoint Systems. De meters moeten Facebook helpen een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren op het energiegebruik.

De geboorte van een datacentercontainer (video)

De geboorte van een datacentercontainer (video)

Datacenterprovider IO maakte onlangs bekend zich op te splitsen in twee bedrijven. IO gaat zich richten op het leveren van datacenterdiensten, terwijl BaseLayer zich zal focussen op de ontwikkeling, levering en verkoop van IO.Anywhere datacentercontainers. Maar hoe gaat de productie van dit soort containers eigenlijk in zijn werk?

Emerson Network Power constateert zes datacentertrends om in de gaten te houden

Emerson Network Power, wereldwijd toonaangevend in het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, identificeert zes datacentertrends die de komende tijd steeds belangrijker zullen worden. 

Saffier De Residentiegroep implementeert hyperconverged oplossing van Proact

Saffier De Residentiegroep, dienstverlener binnen de zorgsector, implementeert een door Proact geleverde hyperconverged datacenter oplossing van SimpliVity. De oplossing dringt de kosten van het datacenter van de dienstverlener met ruim 20% terug. De exploitatiekosten zoals licenties voor VMware, storage en stroom zijn met 40% verminderd.