Blog Connectivity: Willy Rietveld over wat er zo speciaal is aan lage verliezen interconnects

Lage verliezen optische interconnects in data centers kunnen de flexibiliteit verhogen door het gebruik van gestructureerde bekabeling en kunnen ook de totale stroom dissipatie verlagen. Maar hoe worden ze gemaakt en gemeten? Lees verder »

Relatie-IT-event Rittal in Herborn

In de laatste week van juni was het hoofdkantoor van Rittal in Herborn omgebouwd tot een heus bezoekers- en congrescentrum. Het Duitse bedrijf bood haar klanten, partners en relaties een internationaal programma aan dat na Lees verder »

Doe mee aan datacenter-onderzoek en win Quick Scan

CommScope (leverancier van communicatie-infrastructuren en iTRACS-software) en DCIM-specialist CANS hebben in samenwerking met DatacenterWorks en CloudWorks het initiatief genomen om de groei van Nederlandse datacenters in kaart te brengen. Lees verder »

Nederland ‘hot’ in datacenters

Nederland als ‘internetknooppunt’ van de wereld? Droom of werkelijkheid? Steeds meer (internationale) bedrijven als Google Data, Equinix en InterXion kiezen de laatste tijd voor ons land als vestigingsplaats voor hun datacenters. Zelfs Microsoft en Apple Lees verder »

 
cannon-technologies-t4

Cannon Technologies introduceert goedkope modulaire datacenters

Cannon Technologies introduceert de T4 modulaire Performance Optimized Datacenters (POD). De units stellen gebruikers in staat capaciteit in korte tijd uit te bouwen door simpelweg nieuwe modules toe te voegen. Het bedrijf claimt dat klanten hiermee besparingen tot 50% op hun initiële investering kunnen realiseren.

Juniper EX4600 Switch

Juniper Networks lanceert nieuwe EX 4600 switching serie

Juniper Networks introduceert de nieuwe EX 4600 switching serie. Met de nieuwe serie speelt Juniper Networks in op de groeiende vraag naar optimale beschikbaarheid van cloud services en applicaties binnen mission critical datacenter networks (bedrijfslocaties).

Server room interior

‘Apple neemt datacenter op Curaçao in gebruik’

Het lijkt erop dat Apple een datacenter op Curaçao in gebruik wil nemen. Dit zou blijken uit de overname van de Curaçao Technology Exchange wordt overgenomen door de Unique Infrastructure Group.

DDI-aug

Gecorrigeerde Dutch Datacenter Index zet opmars voort

De voorzichtige stijging van de DDI in juni/juli, zet zich bij de meting van begin augustus voort. Zowel de graadmeter voor de datacenteractiviteit in de afgelopen drie maanden, als de graadmeter voor het komende kwartaal liggen een punt hoger ten opzichte van eind mei.

Fysieke scheiding: moeder van alle inefficiency in het datacenter

Fysieke scheiding is de standaard in elk datacenter. Echter, door niet volledige scheiding, is uw PUE minimaal 0,2 hoger dan noodzakelijk en zijn HotSpot’s er nog steeds. Wij leggen u het hoe en waarom uit.

Railkokersysteem versus bekabeling

Indien men de elektrische installatie van een datacenter gaat bespreken, overweegt men dan ook een railkokersysteem? Dit artikel introduceert u in de wereld van energiedistributie waarbij het traditionele gebruik van bekabeling wordt vergeleken met railkokersystemen.

HARTING Quality and Technology Center onderzoekt de wereld van morgen!

Na een jaar bouwen is het HARTING Quality and Technology Center (HQT) op 27 juni 2014 officieel geopend.Bij de realisatie van het nieuwe HQT heeft HARTING gekozen voor een transparant, architectonisch concept. Zo kan, in een inspirerende omgeving, een open uitwisseling van ideeën plaatsvinden. De campusopzet is flexibel en maakt het mogelijk om verder uit te breiden met nieuwe testopstellingen en het creëren van nieuwe omgevingen.

photo4

Duurzame datacenters in de MRA

Op 11 juni jl. organiseerden Green IT Amsterdam en Nuon de bijeenkomst ‘Creating the positive difference’ – duurzame datacenters, met en voor verschillende stakeholders van de datacenter industrie. Het doel van de bijeenkomst was om een keer niet in te gaan op een specifieke technologische oplossing en verder te kijken dan het thema energie efficiëntie. Oftewel ‘beyond PUE’.

17265

(Niet) iedereen kan een datacenter/serverruimte inrichten!

Door het krimpen van de traditionele bouwsector en de flinke groei die de datacenter/computerruimte markt ondergaat lijkt iedere system integrator, installateur, adviseur, gebouwautomatiseerder of leverancier van klimaat(regelings)apparatuur zich ook te richten op de datacenter markt. Zo zijn er bedrijven zonder specifieke kennis over IT maar wel van het bouwen van gekoelde ruimtes. Anderzijds zijn het de IT-leveranciers, die in het verleden alleen de servers installeerde die nu ook hun klanten gaan adviseren over het koelen van deze servers, kijk bijvoorbeeld naar Dell fresh air. Daarnaast zijn er bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het (ver)bouwen van computerruimtes/datacenters waarbij deze markt de enige focus is.

Nieuwe directeur Green IT Amsterdam wil ambities concretiseren

De Stichting Consortium Green-IT Regio Amsterdam zoals Green IT Amsterdam voluit heet, heeft een nieuwe directeur. Per 1 augustus heeft Jaak Vlasveld de dagelijkse leiding overgenomen van John Post, die na ruim tweeënhalf jaar Green-IT Amsterdam, als lid van TKI Switch2Smart Grids wel betrokken blijft als gesprekspartner. DatacenterWorks laat u graag nader kennis maken met de nieuwe directeur van Green-IT Amsterdam die als programmaleider uit de eigen gelederen al de nodige ervaring heeft opgebouwd.

Schaefer4-246x300

Geïntegreerde warmtewisselaar in de serverrack deur

Schäfer IT-Systems heeft een warmtewisselaar voor directe koeling van server racks ontwikkeld. Het product met de naam ClimaDoor is een lucht-water-warmtewisselaar bestemd om de warmtelast van de servers in de kasten te koelen. De ClimaDoor is geïntegreerd in de achterdeur van de serverkast. Door het elimineren van de gebruikelijke ruimte koelventilator is de ClimaDoor extreem energiezuinig en biedt koelcapaciteit van maximaal 35 kilowatt.

DCIM voor kleine datacenters met maximaal 30 racks

De SmartZone Solutions helpen bij het beheer van de drie belangrijkste uitdagingen van een datacenter – capaciteit, efficiëntie en uptime – en doen nog zoveel meer! De software, intelligente hardware en services van SmartZone verdrijven elke onzekerheid uit uw beslissingsproces door een duidelijk en gedetailleerd beeld op informatie over stroom, ruimte, omgevingsfactoren, IT apparatuur, connectiviteit en veiligheid.