Relatie-IT-event Rittal in Herborn

In de laatste week van juni was het hoofdkantoor van Rittal in Herborn omgebouwd tot een heus bezoekers- en congrescentrum. Het Duitse bedrijf bood haar klanten, partners en relaties een internationaal programma aan dat na Lees verder »

Doe mee aan datacenter-onderzoek en win Quick Scan

CommScope (leverancier van communicatie-infrastructuren en iTRACS-software) en DCIM-specialist CANS hebben in samenwerking met DatacenterWorks en CloudWorks het initiatief genomen om de groei van Nederlandse datacenters in kaart te brengen. Lees verder »

‘Natuurkundig onderzoek basis intelligente kabeloplossingen’

Bekabeling speelt een cruciale rol in ieder datacenter. Zonder bekabeling is er geen communicatie mogelijk tussen verschillende componenten van het datacenter, kunnen klanten het datacenter niet bereiken en is het verwerken van data onmogelijk. Lees verder »

Nederland ‘hot’ in datacenters

Nederland als ‘internetknooppunt’ van de wereld? Droom of werkelijkheid? Steeds meer (internationale) bedrijven als Google Data, Equinix en InterXion kiezen de laatste tijd voor ons land als vestigingsplaats voor hun datacenters. Zelfs Microsoft en Apple Lees verder »

 
Rittal slider 1

Relatie-IT-event Rittal in Herborn

In de laatste week van juni was het hoofdkantoor van Rittal in Herborn omgebouwd tot een heus bezoekers- en congrescentrum. Het Duitse bedrijf bood haar klanten, partners en relaties een internationaal programma aan dat na afloop de gemoederen nog flink bezighield. DatacenterWorks doet verslag.

RapidNet keyed LC

HellermannTyton draagt met RapidNet keyed LC bij aan het vergemakkelijken van het segmenteren en identificeren van specifieke installatiedelen in een netwerkinfrastructuur. Dit wordt gerealiseerd door het toepassen van connectoren met kleurcodes en coderingen.

SPIE-ICS levert RFID Asset Management-oplossing van RF Code

SPIE Integrated Connectivity Solutions (SPIE-ICS) is door RF Code, marktleider op het gebied van asset management en draadloze monitoring van omgevingsfactoren, aangesteld als value-added reseller. SPIE-ICS treedt per direct op als adviserende en wederverkopende partij voor de oplossingen van RF Code, en zal deze oplossing ook zelf toepassen binnen de datacenters die het beheert voor zijn klanten.

All IT Rooms bouwt tweede datacenter voor Alticom

All IT Rooms heeft onlangs een tweede datacenter voor Alticom opgeleverd. Het nieuwe datacenter in de mediatoren in Roermond is de jongste telg van Alticom.

Server room interior

Doe mee aan datacenter-onderzoek en win Quick Scan

CommScope (leverancier van communicatie-infrastructuren en iTRACS-software) en DCIM-specialist CANS hebben in samenwerking met DatacenterWorks en CloudWorks het initiatief genomen om de groei van Nederlandse datacenters in kaart te brengen.

TE slider 1

‘Natuurkundig onderzoek basis intelligente kabeloplossingen’

Bekabeling speelt een cruciale rol in ieder datacenter. Zonder bekabeling is er geen communicatie mogelijk tussen verschillende componenten van het datacenter, kunnen klanten het datacenter niet bereiken en is het verwerken van data onmogelijk.

Eerste leaf switch met 100 GbE uplinks

Arista Networks introduceert de 7280E serie ‘leaf’ switches en extra monitoring- en automatiseringsfunctionaliteit voor softwarematige cloud computing oplossingen. Deze nieuwe serie switches met 100GbE-uplinks biedt een extra diepe buffercapaciteit, om de prestaties van applicaties te verbeteren. Verder vergroten ze de flexibiliteit, programmeerbaarheid en visibiliteit van het hele netwerk. Gelijktijdig introduceert Arista de EOS Smart System Upgrade (SSU) voor ‘spine’ en ‘leaf’ switches. Daarmee kunnen bedrijven zonder onderbreking software-upgrades doorvoeren in hun totale netwerkinfrastructuur. Het automatiseren via EOS minimaliseert ook de upgradeperiode en verhoogt de beschikbaarheid naar 24x7x365, voor alle applicaties.

Modern interior of server room in datacenter

Infostrada Connect neemt Datahotel Hilversum over van TCN

Infostrada Connect koopt het Datahotel Hilversum op het Media Park in Hilversum. Het datacenter was voorheen eigendom van vastgoedbedrijf TCN, dat failliet is gegaan.

Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Markt voor modulaire datacenters is in 2019 19,2 miljard dollar waard

De markt voor modulaire datacenters groeit de komende jaren hard. De markt is dit jaar naar verwacht 4,8 miljard dollar waard en groeit naar 19,2 miljard dollar in 2019. De markt maakt jaar-op-jaar een groei door van 31,9%.

DCA lanceert keurmerk voor datacenters

Op een onlangs gehouden evenement lanceerde de Data Centre Alliance haar programma voor kwaliteitskeurmerken voor datacenters – de DCA Certificering, dat nu volledig afgerond is. Het evenement, voorgezeten door DCA SVP Matt Pumfrey van de SCC, werd ingeleid door een keynote van DCA President Steve Norris van Virtus Data Centres.

Energiebesparing door voorkoelen omgevingsslucht

Door klimaatverandering hebben we in Nederland steeds vaker te maken met warme dagen. Deze warme dagen komen ook nog eens steeds vroeger in het jaar voor. De mechanische belasting van droge koelers en chillers neemt hierdoor fors toe, met een hoger energieverbruik tot gevolg. HollandMist biedt uitkomst door op warme dagen de aangezogen lucht alvast voor te koelen, waardoor de koeling minder hard hoeft te werken.

21817 Eaton CI Image 200mmsmall

Slim energiebeheersysteem voor converged en hyper-converged infrastructuren

Eaton introduceert deze maand de baanbrekende Intelligent Power Pod™. Het power management bedrijf zet hiermee nieuwe standaarden voor het energiebeheer van gevirtualiseerde IT-omgevingen.