Nieuw netwerk gaat anonieme informatiedeling over datacenterstoringen faciliteren

pixabay-server-room-1376349_960_720

De Britse non-profit organisatie Data Centre Interest Group lanceert Data Center Incident Reporting Network (DCIRN). Dit nieuwe netwerk moet een plek bieden waar datacenterbeheerders anoniem informatie met elkaar kunnen delen over IT-storing, zodat deze in het vervolg beter voorkomen kunnen worden.

In een blogpost op LinkedIn wijst Simon Allen van de UK Data Centre Interest Group erop dat in de luchtvaartindustrie informatie informatie over ongevallen op grote schaal worden gedeeld, zodat de veiligheid van de gehele sector kan worden verbeterd. In de datacenterindustrie is dit niet het geval. Hier worden onderzoeken naar de oorzaak van IT-storingen geheim gehouden en doorgaans afgeschermd met non-disclosure overeenkomsten.

Toenemende afhankelijkheid van datacenters

Tegelijkertijd spelen datacenters een steeds belangrijkere rol in ons leven. Ieder onderdeel van de digitale economie wordt volgens de UK Data Centre Interest Group inmiddels ondersteund door serverruimtes, waardoor de mens in toenemende mate afhankelijk is van datacenters. Het is volgens de UK Data Centre Interest Group dan ook een kwestie van tijd voordat de eerste IT-storing in verband zal worden gebracht met het overlijden van mensen.

De UK Data Centre Interest Group stelt dat het dan ook tijd is voor actie. Met de oprichting van het DCIRN wil de organisatie informatiedeling over de oorzaak van IT-storingen gaan faciliteren. Om te voorkomen dat bedrijven hierdoor reputatieschade oplopen kunnen organisaties informatie anoniem indienen. Het DCIRN wordt op 3 augustus officieel gelanceerd.

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1