Nieuw netwerk gaat anonieme informatiedeling over datacenterstoringen faciliteren

pixabay-server-room-1376349_960_720

De Britse non-profit organisatie Data Centre Interest Group lanceert Data Center Incident Reporting Network (DCIRN). Dit nieuwe netwerk moet een plek bieden waar datacenterbeheerders anoniem informatie met elkaar kunnen delen over IT-storing, zodat deze in het vervolg beter voorkomen kunnen worden.

In een blogpost op LinkedIn wijst Simon Allen van de UK Data Centre Interest Group erop dat in de luchtvaartindustrie informatie informatie over ongevallen op grote schaal worden gedeeld, zodat de veiligheid van de gehele sector kan worden verbeterd. In de datacenterindustrie is dit niet het geval. Hier worden onderzoeken naar de oorzaak van IT-storingen geheim gehouden en doorgaans afgeschermd met non-disclosure overeenkomsten.

Toenemende afhankelijkheid van datacenters

Tegelijkertijd spelen datacenters een steeds belangrijkere rol in ons leven. Ieder onderdeel van de digitale economie wordt volgens de UK Data Centre Interest Group inmiddels ondersteund door serverruimtes, waardoor de mens in toenemende mate afhankelijk is van datacenters. Het is volgens de UK Data Centre Interest Group dan ook een kwestie van tijd voordat de eerste IT-storing in verband zal worden gebracht met het overlijden van mensen.

De UK Data Centre Interest Group stelt dat het dan ook tijd is voor actie. Met de oprichting van het DCIRN wil de organisatie informatiedeling over de oorzaak van IT-storingen gaan faciliteren. Om te voorkomen dat bedrijven hierdoor reputatieschade oplopen kunnen organisaties informatie anoniem indienen. Het DCIRN wordt op 3 augustus officieel gelanceerd.

Meer over
Lees ook
Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.