Green Revolution Cooling maakt op maat configureren van servers mogelijk

Green Revolution Cooling (GRC) gaat samen met Supermicro en Gigabyte servers leveren die tot in detail door klanten kunnen worden samengesteld. De Minimus servers zijn standaard volledig kaal, en missen veel weinig gebruikte features die wel op servers van grote leveranciers zitten. GRC verwacht de hardwarekosten van datacenters met de helft te kunnen terugdringen.

datacenter2 Bedrijven die servers van grote fabrikanten betalen volgens GRC voor het merk van deze server, waardoor de prijzen van deze servers relatief hoog liggen. Daarnaast bevatten veel servers van grote fabrikanten functionaliteiten die in de praktijk nooit worden gebruikt, maar waar wel voor moet worden betaald.

Betrouwbaarheid

GRC stelt dat veel bedrijven er met het oog op betrouwbaarheid toch voor kiezen de relatief dure servers van bekende fabrikanten aan te schaffen. Volgens het bedrijf is het echter niet nodig extra diep in de buidel te tasten om over betrouwbare servers te kunnen beschikken. GRC wijst op zijn eigen op maat gemaakte servers, die een jaarlijkse storingspercentage van minder dan 1%.

Het bedrijf is daarom een samenwerking aan gegaan met Supermicro en Gigabyte om zelf servers te ontwerpen: de Minimus servers. Het gaat hierbij om een gestandaardiseerd ontwerp dat is gebaseerd op een ATX moederbord met geïntegreerde rack-gebaseerde vloeistofkoeling en PDU’s. Deze servers kunnen in belangrijke mate door klanten op maat worden geconfigureerd. Een flink deel van deze configuraties is door GRC, Supermicro en Gigabyte getest om compatibiliteits- en betrouwbaarheidsproblemen te voorkomen.

Pilot

GRC heeft in 2015 al met succes een pilot uitgevoerd met de Minimus servers. Op een proeflocatie werden ruim 2.000 van deze servers geplaatst. De pilot is sindsdien uitgebreid naar meerdere locaties verspreid over de wereld.

Lees ook
Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1

Green Software Foundation publiceert eerste Green Software-rapport

Green Software Foundation publiceert eerste Green Software-rapport

Softwaregerelateerde CO2-emissies zijn goed voor 4-5% van de wereldwijde uitstoot. Dit komt overeen met de uitstoot van alle luchtvaart, scheepvaart en spoor samen. Dat blijkt uit het eerste Green Software-rapport dat de Green Software Foundation heeft gepubliceerd.

Hardware is bij slechts 3% van de IT-storingen de boosdoener

Hardware is bij slechts 3% van de IT-storingen de boosdoener

Maar liefst 81 procent van alle IT-storingen, zoals vertragingen of uitval van computersystemen en netwerken, wordt veroorzaakt door incorrecte of niet-geoptimaliseerde parameterinstellingen. Slechts in 3 procent van alles cases bleek een hardwareprobleem de oorzaak. Ook valt op dat in slechts 14 procent van de gevallen wordt ingezet op preventie1