Green Revolution Cooling maakt op maat configureren van servers mogelijk

Green Revolution Cooling (GRC) gaat samen met Supermicro en Gigabyte servers leveren die tot in detail door klanten kunnen worden samengesteld. De Minimus servers zijn standaard volledig kaal, en missen veel weinig gebruikte features die wel op servers van grote leveranciers zitten. GRC verwacht de hardwarekosten van datacenters met de helft te kunnen terugdringen.

datacenter2 Bedrijven die servers van grote fabrikanten betalen volgens GRC voor het merk van deze server, waardoor de prijzen van deze servers relatief hoog liggen. Daarnaast bevatten veel servers van grote fabrikanten functionaliteiten die in de praktijk nooit worden gebruikt, maar waar wel voor moet worden betaald.

Betrouwbaarheid

GRC stelt dat veel bedrijven er met het oog op betrouwbaarheid toch voor kiezen de relatief dure servers van bekende fabrikanten aan te schaffen. Volgens het bedrijf is het echter niet nodig extra diep in de buidel te tasten om over betrouwbare servers te kunnen beschikken. GRC wijst op zijn eigen op maat gemaakte servers, die een jaarlijkse storingspercentage van minder dan 1%.

Het bedrijf is daarom een samenwerking aan gegaan met Supermicro en Gigabyte om zelf servers te ontwerpen: de Minimus servers. Het gaat hierbij om een gestandaardiseerd ontwerp dat is gebaseerd op een ATX moederbord met geïntegreerde rack-gebaseerde vloeistofkoeling en PDU’s. Deze servers kunnen in belangrijke mate door klanten op maat worden geconfigureerd. Een flink deel van deze configuraties is door GRC, Supermicro en Gigabyte getest om compatibiliteits- en betrouwbaarheidsproblemen te voorkomen.

Pilot

GRC heeft in 2015 al met succes een pilot uitgevoerd met de Minimus servers. Op een proeflocatie werden ruim 2.000 van deze servers geplaatst. De pilot is sindsdien uitgebreid naar meerdere locaties verspreid over de wereld.

Lees ook
AI-gebaseerde software vergroot energie-efficiëntie van datacenters

AI-gebaseerde software vergroot energie-efficiëntie van datacenters

De Lancaster University werkt aan software op basis van kunstmatige intelligentie (AI) die de energie-efficiëntie van datacenters kan vergroten. De software past automatisch zijn eigen gedrag en prestaties aan op basis van de taken die de server op dat moment uitvoert. Hierdoor werkt de software altijd op optimale efficiëntie, zonder dat mensen zi1

Facebook opent lab om compatibiliteit van software met open hardware te testen

Facebook opent lab om compatibiliteit van software met open hardware te testen

Facebook opent een compatibiliteitslab in zijn hoofdkantoor in Menlo Park in de Amerikaanse staat Californië. In het lab kunnen fabrikanten hun software testen op open hardware. Hiermee hoopt Facebook Open Compute Project (OCP) technologie toegankelijker te maken voor potentiële gebruikers. Dit maakt Michael Liberte, Infra Product Partnerships bij1

Green IT Amsterdam organiseert Green IT Week 2015

Green IT Amsterdam organiseert Green IT Week 2015

Stichting Green IT Amsterdam organiseert van 17 t/m 26 november de Green IT Week 2015. Deze periode zullen green IT projecten, evenementen en cases in de spotlight worden gezet. Dat betreft initiatieven die de IT industrie verduurzamen, zoals energie efficiënte datacenters, maar ook slimme IT & energie infrastructuur en oplossingen die bijdrag1