'Complexiteit rond planning van datacenterinfrastructuur leidt tot zorgen'

datacenter

De complexiteit rond strategische planning van datacenterinfrastructuur is voor bedrijven een grote bron van zorgen. 70% van de ICT-managers wereldwijd maakt zich zorgen over deze complexiteit. Nederlandse ICT-managers maken zich hier overigens opvallend weinig zorgen over. 41% van de Nederlandse ICT-beslissers maakt zich over de complexiteit zorgen.

Dit blijkt uit het 'Planning Anxiety'-rapport van Colt. ICT-managers besteden door hun zorgen onevenredig veel tijd aan het opstellen van een strategische planning voor datacenterinfrastructuur. 54% van de ICT-managers geeft aan meer tijd hieraan te besteden dan gewenst. Dit percentage ligt onder Nederland ICT-managers ongeveer gelijk.

Security is zorgenkind

Met name security zorgt voor veel zorgen. 64% van de respondenten stelt in de strategische planning van datacenterinfrastructuur de meeste aandacht te besteden aan beveiliging. Managers wereldwijd maken zich de meeste zorgen over incidenten die zijn veroorzaakt door malware of een cyberaanval (36%). In Nederland zijn vooral beveiligingsproblemen veroorzaakt door menselijke fouten een bron van zorgen. 28% van de Nederland ICT-managers is hierover ongerust.

Internationale uitbreiding biedt bedrijven kansen. Ook hierbij lopen ICT-mangers echter tegen allerlei uitdagingen aan. Denk hierbij aan:

  • Onduidelijke regelgeving in het buitenland (33%)
  • Technische migraties (28%)

Internationale uitbreiding

Dat betekent echter niet dat iedereen bij internationale uitbreiding van datacenteractiviteiten tegen problemen aanloopt. 22% van de Nederland ICT-managers stelt hierbij geen problemen te hebben ondervonden. 38% van de respondenten geeft aan zijn datacenteractiviteiten nog niet naar het buitenland te hebben uitgebreid.

Lees ook
Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.