Vraag naar energieoplossingen voor datacenters groeit flink

De vraag groeit de komende jaren naar verwachting flink. In 2015 was de markt goed voor een omzet van 12,3 miljard dollar. Naar verwachting stijgt deze omzet met een samengestelde jaargroei 10,7% in de periode 2015-2020. Naar verwachting draait de markt in 2020 een totale omzet van 20,44 miljard dollar.

Dit voorspelt MarketsandMarkets. De vraag naar efficiënte energieoplossingen wordt vooral aangedreven door de groeiende aandacht voor het terugdringen van het energieverbruik, minimaliseren van de CO2-uitstoot en realiseren van een hogere kosteffectiviteit in datacenters.

Azië-Pacific (APAC) is de regio waar de vraag naar energieoplossingen het snelst groeit de komende jaren. MarketsandMarkets verwacht dat de omzet uit energieoplossingen in deze regio tot 2020 groeit met een samengestelde jaargroei van 19,6%. Vooral het relatief grote aantal datacenters dat in deze regio wordt gebouwd draagt hieraan bij.

Meer over
Lees ook
Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.