Uw on-premise infrastructuur behouden en toch profiteren van de cloud

computers-2652997_960_720-pixabay-tstokes

Niet voor ieder bedrijf is het volledig migreren naar de cloud een optie. In sommige sectoren is een dergelijke migratie simpelweg niet haalbaar of kosteneffectief. Hoe kunt u uw on-premise infrastructuur behouden en toch profiteren van de voordelen van de cloud? Dit onderwerp en vele anderen staan centraal op DCD>Zettastructure, dat op 7 en 8 november wordt georganiseerd in Old Billingsgate in de Britse hoofdstad Londen.

De vraag naar digitale diensten, big data en IoT leidt ertoe dat bedrijven in toenemende mate investeren in mobiliteit, automatisering en cloud technologieën. Tegelijkertijd worden IT-afdelingen geconfronteerd met traditionele on-premise systemen, die door hun kritieke functie binnen hun organisatie niet gemigreerd kunnen worden naar de cloud.

Cloud is de nieuwe norm

“Cloud is de nieuwe norm. Voor veel grote IT-organisaties - zeker in de financiële sector - is het migreren van hun on-premise traditionele systemen die al jaren worden gebruikt echter niet haalbaar of kosteneffectief. Gedurende de reis naar de digitale wereld moet dan ook rekening worden gehouden met zowel traditionele als cloud native setups”, legt Gunnar Menzel, Chief Architect bij Capgemini uit. Menzel spreekt in november op DCD>Zettastructure.

Ondermeer banken en verzekeraars omarmen cloud technologieën in een relatief laag tempo, aangezien zij in zeer streng gereguleerde sectoren opereren. Ondanks de toenemende populariteit van de cloud zijn dit soort bedrijven nog steeds verplicht data in eigenhuis op te slaan en te verwerken. De hybride cloud stelt hen in staat hun traditionele on-premise infrastructuur te behouden, en tegelijkertijd te profiteren van kosteneffectieve clouds voor niet-gereguleerde en minder kritieke data.

DCD>Zettastructure

Op DCD>Zettastructure leert u meer over deze uitdaging en vele andere onderwerpen. Op het event komen IT-leidinggevenden van onder andere Deutsche Bank, RBS, HSBC, Facebook, Switch, Data4, IBM, Google, EnterCloud, Microsoft, LinkedIn, Nissan, Dropbox, Groupon, Verizon en Schneider Electric aan het woord. Zij delen hun ervaringen, kennis en visies op het gebied van ondermeer de hybride cloud, Software-Defined, het open source en datagedreven datacenter, power en cooling, servers en storage en security en risk management.

Een overzicht van alle sprekers op het event is hier te vinden. Het volledige programma van DCD>Zettastructure is hier beschikbaar. Slechts een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar; registreer u dus tijdig om u van een plek te verzekeren. U kunt zich hier aanmelden voor DCD>Zettastructure.

Lees ook
Actievoerders willen watertoevoer naar NSA-datacenter stilleggen

Actievoerders willen watertoevoer naar NSA-datacenter stilleggen

De NSA heeft met zijn spionageactiviteiten op burgers en bedrijven bij allerlei mensen kwaad bloed gezet. Een groep actievoerders komt nu zelf in actie om de praktijken van de NSA te dwarsbomen. Datacenters zijn voor de inlichtingendienst van groot belang om de enorme hoeveelheden verzamelde data op te kunnen slaan en te kunnen analyseren. De acti1

Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Datacenter Groningen heeft geld ingezameld voor de Stichting Kinderoncologie Groningen (SKOG). Het bedrijf heeft hiervoor enige tijd geleden een speciale actie in het leven geroepen. Voor elke verbruikte kWh in november doneert Datacenter Groningen 1 eurocent aan de Stichting Kinderoncologie Groningen. Met de actie schenkt het bedrijf in totaal 1.1

Energie-efficiënte koeling voor kleine en middelgrote computerruimten

Energie-efficiënte koeling voor kleine en middelgrote computerruimten

De LCP Rack DX en de LCP Inline DX zijn ideale koelsystemen voor kleine en middelgrote IT-installaties waarbij klimatisering met lucht/water-warmtewisselaars of koud water te duur zou zijn Zelfs als het datacenter maar uit één ruimte met één serverrack bestaat, kan het hoge vermogensverlies van computerhardware al snel resulteren in een gevaarlij1