Trane introduceert watergekoelde koelmachines met vermogen tot 2.600 kW

Trane, een merk van Ingersoll Rand, introduceert de XStream eXcellent watergekoelde koelmachines. Met een vermogen van 290 kW tot 2.600 kW is de XStream eXcellent serie geschikt voor essentiële binnenomgevingen, zoals data centers, ziekenhuizen, grote kantoorgebouwen of industriële procestoepassingen.

trane-logo Het nieuwe eXcellent model is onderdeel van het Ingersoll Rand EcoWise-productportfolio. Deze producten zijn ontworpen om hun impact op het milieu te verminderen door het gebruik van koudemiddelen met een lage GWP-waarde en een hoog rendement. Het model is verkrijgbaar met het koudemiddel Honeywell Solstice ze (R-1234ze). Dit koudemiddel heeft een GWP-waarde van minder dan één bij gebruik in dit model.

Kenmerken

De XStream eXcellent is voorzien van:

  • Hoogrendement warmtewisselaars.
  • Gepatenteerd verdamperontwerp (CHIL) met een kleiner koudemiddelvolume.
  • Olie-vrije hoogtoeren centrifugaal compressoren met magnetische lagers.
  • Twee volledig gescheiden koudemiddel circuits.
  • Trane Adaptive Control met gepatenteerde algoritmes en diagnostische mogelijkheden.

De nieuwe machinereeks gaat verder dan de eisen van de huidige F-Gas regelgeving. Met de koelmachine wil Trane klanten helpen de uitstoot van broeikasgassen te reduceren en te besparen op energiekosten. De nieuwe reeks heeft een ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio) tot 9,3 en een EER (Energy Efficiency Rating) tot 6,2. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het koudemiddel Honeywell Solstice R-1234ze.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.