Switch introduceert Tier 5 standaard met 30 aanvullende elementen

pixabay-server-room-1376349_960_720

Switch introduceert een nieuwe Tier 5 datacenterstandaard. De standaard voegt dertig extra elementen toe aan de elementen waar organisaties zoals het Uptime Institute datacenters op beoordelen.

De nieuwe Tier 5 standaard is opgesteld door enkele voormalig medewerkers van het Uptime Institute, die ook betrokken waren bij de ontwikkeling van de standaarden van deze organisatie. Het Uptime Institute zelf is echter niet betrokken bij de standaard. “De verschillende industriemaatstaven zijn verouderd” aldus Vince Renaud, één van de auteurs van de standaarden voor operationele duurzaamheid van het Uptime Institute. Renaud was van 2009 tot 2013 CTO van het Uptime Institute. “Switch’s Tier 5 standaard voegt kritieke variabelen toe die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de colocatie-industrie verbeteren.”

Tekortkomingen van bestaande standaarden

Datacenterexperts wijzen volgens Switch op verschillende dreigingen voor de beschikbaarheid van datacenters. Het gaat hierbij om waterschade, de aanwezigheid van PoP’s van te weinig carriers, de vestiging van datacenters op geografische locaties die hoge risico’s op leveren en het ontbreken van voldoende fysieke- en netwerkbeveiliging. Deze missiekritieke elementen worden niet geëvalueerd in andere beoordelingssystemen voor datacenters.

Switch stelt dat dit gebrek aan transparantie het voor Chief Information Officers (CIO’s) en datacenterbeheerders moeilijk maakt de verschillende tussen colocatieproviders uiteen te zetten bij het selecteren van een nieuwe provider. Met de nieuwe Tier 5 standaard wil Switch dit probleem aanpakken. De dertig extra elementen in de Tier 5 standaard hebben onder andere betrekking op het aantal beschikbare carriers, de locatie van leidingen van koelsystemen in of boven het datacenter, fysieke en netwerkbeveiliging en het gebruik van uitsluitend duurzame energie.

‘Standaarden moeten worden uitgebreid’

“De originele standaarden zijn gecreëerd voor enterprise datacenters”, legt Hank Seader, die als auteur betrokken is geweest bij verschillende standaarden van het Uptime Institute en voormalig algemeen directeur van het instituut. “De datacenteropties die beschikbaar zijn voor de industrie zijn uitgebreid. Om relevant te zijn, moeten de standaarden eveneens worden uitgebreid.”

Switch wil op termijn de open ‘Data Center Standards Foundation’ (DCSF) oprichten, waarvoor de Tier 5 standaard de eerste stap is. De DCSF wordt een onafhankelijke, non-profit standaardisatie-instelling die onder leiding staat van technologiebedrijven en industrie-experts, waaronder de originele auteurs van de standaarden van het Uptime Institute.

Dossiers
Lees ook
Capaciteitsuitbreiding van meet-me-rooms bij ITB2 Datacenter afgerond

Capaciteitsuitbreiding van meet-me-rooms bij ITB2 Datacenter afgerond

De capaciteitsuitbreiding van de twee meet-me-rooms (MMR) in het datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn is afgerond. De beschikbare capaciteit is verdubbeld. Deze stap is genomen met het oog op de uitbreiding van de connectiviteit van het datacenter, die voor de komende maanden op de planning staat. “De capaciteitsuitbreiding in de meet-me-1

Groen datacenter van Microsoft op biogas opent volgende maand zijn deuren

Groen datacenter van Microsoft op biogas opent volgende maand zijn deuren

Microsoft's groene datacenter in het Amerikaanse Cheyenne, Wyoming moet volgende maand volledig operationeel zijn. Het datacenter wordt aangedreven met behulp van biogas, dat afkomstig is van een waterzuiveringsinstallatie. De opening van het datacenter heeft flink wat vertraging op gelopen. De bouw van het datacenter werd in november 2012 door M1

Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Al langer is duidelijk dat Apple een nieuw datacenter gaat bouwen in de Nederlandse Eemshaven. De komst van de locatie is goed nieuws voor ons land. Het datacenter levert 150 tot 200 banen op. Dit bevestigen bronnen in de Eemshaven aan RTV Noord. Het is niet officieel bevestigd dat het nieuwe datacenter in de Eemshaven inderdaad eigendom is van A1