Stulz lanceert Cybercool2 chiller

Cybercool2 Stulz

Stulz heeft tijdens een event in Zandvoort een nieuwe chiller-lijn gelanceerd: de Cybercool2. De chillers kenmerken zich volgens het bedrijf door zeer goede energie-efficiency waarden (EER) en de betrouwbaarheid.

“De Cybercool2 is de opvolger van de eerste CyberCool-serie”, vertelde Jürgen Römer, Head of Product Management Chillers van Stulz bij de introductie in Zandvoort. “De doelgroep van de CyberCool2-lijn wordt voornamelijk gevormd door datacenters. De belangrijkste kenmerken van deze chillers zijn de zeer goede energie-efficiency waarden (EER) en de betrouwbaarheid. Deze hoge EER-waarden worden onder andere bereikt door het toepassen van zo groot mogelijke condensors (microchannel) gecombineerd met zeer efficiënte compressoren en ventilatoren.” Ook is veel aandacht besteed aan optimalisatie van de luchtstromingen door de unit, vertelde Römer, waardoor het door de condensorventilatoren te overwinnen drukverschil tot een minimum wordt beperkt.

Capex/Opex

Uiteraard zorgt het toepassen van al deze techniek voor een wat hogere investering (Capex), echter door de lage operationele kosten (Opex) kunnen terugverdientijden van 2 tot 3 jaar worden gerealiseerd.

Productrange

De productrange loopt van 54 kW tot en met 1.4 MW. De CyberCool2 kan optioneel worden voorzien van vrije koeling. Het standaard watertemperatuurtraject bedraagt 18/12 °C. Optioneel zijn trajecten tot 31/25 °C mogelijk. Door de zo groot mogelijk uitgevoerde vrije koeling-batterij kan er al hoog rendement uit de vrije koeling-batterij worden gehaald bij een buitenluchttemperatuur van twee graden onder het retourwater setpoint.

Werkingsgebied

De chillers hebben een groot werkingsgebied (-25 tot + 55C) en zijn leverbaar met vele opties. Een voor datacenters zeer aantrekkelijke optie is de mogelijkheid van een snelle herstart naar spanningsuitval. De installatie kan dan binnen 1 à 2 minuten weer 100 procent van zijn koelvermogen leveren. Tevens kan de chiller worden voorzien van wegklapbare condensorfans, dit geeft makkelijk toegang tot de condensors en dus een aanzienlijke besparing op de onderhoudstijden. Afhankelijk van het gekozen model worden de units geleverd met scroll compressoren en plaatverdampers of schroefcompressoren in combinatie met een shell en tube verdamper.

De chillers zijn leverbaar in een luchtgekoelde uitvoering en worden gefabriceerd bij Stulz GmbH in Hamburg.

Lees ook
Capaciteitsuitbreiding van meet-me-rooms bij ITB2 Datacenter afgerond

Capaciteitsuitbreiding van meet-me-rooms bij ITB2 Datacenter afgerond

De capaciteitsuitbreiding van de twee meet-me-rooms (MMR) in het datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn is afgerond. De beschikbare capaciteit is verdubbeld. Deze stap is genomen met het oog op de uitbreiding van de connectiviteit van het datacenter, die voor de komende maanden op de planning staat. “De capaciteitsuitbreiding in de meet-me-1

Groen datacenter van Microsoft op biogas opent volgende maand zijn deuren

Groen datacenter van Microsoft op biogas opent volgende maand zijn deuren

Microsoft's groene datacenter in het Amerikaanse Cheyenne, Wyoming moet volgende maand volledig operationeel zijn. Het datacenter wordt aangedreven met behulp van biogas, dat afkomstig is van een waterzuiveringsinstallatie. De opening van het datacenter heeft flink wat vertraging op gelopen. De bouw van het datacenter werd in november 2012 door M1

Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Al langer is duidelijk dat Apple een nieuw datacenter gaat bouwen in de Nederlandse Eemshaven. De komst van de locatie is goed nieuws voor ons land. Het datacenter levert 150 tot 200 banen op. Dit bevestigen bronnen in de Eemshaven aan RTV Noord. Het is niet officieel bevestigd dat het nieuwe datacenter in de Eemshaven inderdaad eigendom is van A1