Schneider Electric neemt ATS-activiteiten over van Vertiv

Schneider Electric neemt ASCO over, de tak van Vertiv die gespecialiseerd is in automatic transfer switches (ATS’s). Een ATS zorgt dat automatisch wordt overgeschakeld op een secundaire voeding indien de primaire voeding wegvalt.

vertiv-asco-7000-series-tdi-600a-1200a-rsa

De ASCO 7000 Series Power Transfer Switch van Vertiv (bron: Vertiv)

Door ASCO af te storen wil Vertiv, voorheen bekend als Emerson Network Power, zich meer kunnen richten op zijn kernactiviteiten rond het leveren van kritieke infrastructuuroplossingen aan ondermeer datacenters. Rob Johnson, CEO van Vertiv, stelt dat de activiteiten van ASCO niet passen bij de nieuwe strategie die Vertiv na de verkoop aan Platinum Equity in november 2016 heeft omarmd. Johnson: “Dit komt overeen met onze strategie om ons te richten op onze klanten en de kracht van onze organisatie - diepgaande kennis van IT en facilitaire toepassingen, wereldwijde schaal en servicebereik - in te zetten om beter aan hun behoeften te voldoen.”

Jacob Kotzubei, partner bij Platinum Equity, geeft aan dat Vertiv goed presteert en de transformatie van het bedrijf op koers ligt. “De verkoop van ASCO zal dit verder ondersteunen en Vertiv helpen zich te richten op zijn kernactiviteiten. Gezien de hoeveelheid cash die de verkoop naar verwachting oplevert, zullen we enkele alternatieve kapitaalstructuren evalueren waar alle aandeelhouders van profiteren.” Schneider Electric betaalt 1,25 miljard dollar voor ASCO.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd o1