Schneider Electric lanceert Galaxy VM

schneider-electric-vm-galaxy

Schneider Electric lanceert Galaxy VM, een 3-fase Uninterruptible Power Supply (UPS). De UPS is gericht op middelgrote datacenters.

De Galaxy VM zorgt ervoor dat een datacenter bij onverwachte onderbrekingen in de stroomtoevoer niet zonder stroom komt te zitten. Het UPS-systeem is geschikt voor een brede reeks voltages. Door een slimme werkwijze kan de UPS datacenterapparatuur relatief lange van energie voorzien. De 'ECOnversion’ modus in de UPS zorgt ervoor dat ongebruikte elektrische componenten buiten spel worden gezet en dus niet worden voorzien van stroom. Schneider Electric stelt hiermee een operationele efficiëntie van 99% te realiseren, zonder in te leveren op bescherming.

Hot-swappable

De accu's en ventilatoren van de Galaxy VM zijn hot-swappable en kunnen dus zonder het systeem te onderbreken worden vervangen. Beheerders kunnen de UPS snel bedienen via een touchscreenpaneel dat een de voorzijde is aangebracht. Op dit scherm kunnen gegevens over de stroomvoorziening worden afgelezen en verschillende modi worden geselecteerd.

Het UPS-systeem is voorzien van een volledig stalen behuizing. Deze behuizing kan met de achterzijde tegen een muur worden geplaatst en is hiermee ook geschikt voor datacenters die op locaties worden gebouwd waar aardbevingen regelmatig voorkomen.

Modbus-protocol

De Galaxy VM ondersteunt het Modbus-communicatieprotocol om te kunnen communiceren met de programmeerbare logische controllers van Schneider Electric en andere industriële elektronische apparaten. De UPS kan worden geconfigureerd via Schneider Electric ISX Designer en beheerd via de StruxureWare DCIM software.

Lees ook
Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit heeft een serie kabelbinders geïntroduceerd die bestand is tegen ruwe gebruiksomgevingen en uv-straling. De nieuwe PLT-6120 kabelbinders zijn gemaakt van veerkrachtig polyamide 612 met een gegarandeerde levensduur van 20 jaar.

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

De wereldwijde markt voor structured cabling was volgens onderzoeksbureau Grand View Research in 2021 goed voor een omzet van 9,7 miljard dollar. Naar verwachting groeit deze markt tot 2030 met gemiddeld 10% per jaar. Denk bij structured cabling aan zowel de bekabeling als de hardware die deel uitmaakt van de netwerkinfrastructuur.

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

De wellicht grootste datacenterhotspot, Ashburn, in Noord-Virginia lijkt met dezelfde problemen als Amsterdam, Dublin en Frankfurt te maken krijgen. De vraag naar stroom is groter dan het aanbod. Nieuwbouw moet mogelijk wachten tot 2026.