Schäfer IT-Systems introduceert merknaam ‘iQdata’ voor datacenterproducten

Schäfer IT-Systems introduceert het nieuwe merk iQdata. Onder deze merknaam zet het bedrijf zijn geïntegreerd systeemoplossingen voor datacenters op de markt. Het merk complementeert de bestaande reeks serverracks van Schäfer IT-Systems met koel-, power-, monitoring-, security- en service-componenten.

iQdata systemen zijn modulair en kunnen hierdoor naar wens worden aangepast op basis van de behoeften van de klant. Ook is het mogelijk het systeem hierdoor duurzaam en toekomstbestendig te maken. “Doelmatigheid en milieuvriendelijkheid staan daarbij hoog in het vaandel, alsmede het aantonen van potentiële energiebesparingen", zegt Thomas Wermke, Sales Director bij Schäfer IT Systems.

iQdata beschikt over een eigen ontwikkelafdeling, waar het productassortiment van het merk verder wordt uitgebreid. Daarnaast beschikt het merk over een eigen testlab, waarin datacenteropstellingen van klatnen kunnen worden gesimuleerd en efficiëntie-analyses kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan het bedrijf nog voor projecten worden uitgevoerd aantonen welke resultaten oplossingen zullen opleveren.

Dossiers
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.