Ruim 4 op de 10 beheerders maakt geen gebruik van DCIM

Lang niet alle datacenterbeheerders gebruiken een Data Centre Infrastructure Management (DCIM) oplossing voor het beheer van hun datacenterinfrastructuur. 43% van de beheerders vertrouwt nog steeds op handmatige methodes voor capaciteitsplanning. 55% kiest wel voor DCIM.

Dit blijkt uit onderzoek van Intel onder 200 Amerikaanse en Britse datacenterbeheerders. Het gaat hierbij overigens niet alleen om beheerders van kleinschalige datacenters. Ook veel beheerders van grotere datacenters met meer dan 1.500 servers kiezen ervoor infrastructuur handmatig te beheren. De populairste tool hiervoor is Microsoft Excel.

Kosten en kennis

De belangrijkste reden om niet voor DCIM te kiezen zijn de kosten. 46% geeft aan dat de kosten van een DCIM-oplossing de implementatie hiervan in de weg staan. 35% is bang over onvoldoende kennis te beschikken om een geautomatiseerde tool te implementeren.

56% van de handmatige planners geeft aan maandelijks meer dan 40% van hun tijd te investeren in capaciteitsplanning. Intel stelt dat dit zorgt voor een vicieuze cirkel. Beheerders investeren dusdanig veel tijd in het handmatig beheren van hun IT-omgeving dat zij geen tijd overhouden om zich in een DCIM-tool te verdiepen, wat de implementatie hiervan in de weg staat.

Optimaliseren van koeling

In het onderzoek komt ook naar voren dat voor het optimaliseren van de koeling DCIM een veelgebruikte tool is. 63% geeft aan hiervoor een DCIM-oplossing in te zetten. Daarnaast zijn ook racksensoren, spreadsheets en hotspot audits populaire tools. Beheerders die geen DCIM inzetten blijken minder snel geneigd te zijn hotspot audits en CFD simulaties in te zetten. Eén op de vijf datacenters is dan ook volledig afhankelijk van thermische sensoren op rackniveau en spreadsheets voor het optimaliseren van de koeling.

Dossiers
Lees ook
Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022 - In het 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch

PowerZook: Datacentermanagers krijgen het een stuk eenvoudiger

PowerZook: Datacentermanagers krijgen het een stuk eenvoudiger

Jacarta heeft met PowerZook een onopvallende, robuuste en duurzame sensor op de markt gebracht dat de datacentermanager enorm gaat helpen bij de uitdaging om efficiënt en met minimale kosten 24 × 7 uptime te zijn.

Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

Donderdag 10 maart 2022 organiseert DatacenterWorks in samenwerking met de partners All IT Rooms, Delta Electronics, Perf-it en onderzoeksbureau Pb7 Research de eerste van zes geplande Expertsessies in 2022.