Rittal lanceert schaalbaar modulair koelsysteem

1404_CoolW@ll modular

Steeds groter wordende datacenters moeten steeds energiezuiniger en ruimtebesparender worden gekoeld. Rittal speelt hier met het CoolW@ll modular koelsysteem op in. Het modulaire systeem kan worden aangepast op de omgeving waarin deze wordt geplaatst en is daarnaast schaalbaar.

"De CoolW@ll modular is een eigen 'ruimte-in-een-ruimte', die bestaat uit een gesloten basismoduul", licht Elbert Raben, Product manager IT-Infrastructuur , de bijzonderheid van het koelsysteem toe. "Dit moduul kan moeiteloos worden uitgebreid. Het groeit op elk moment met de ruimte- en koelwensen mee en kan overal worden aangevuld – ook in bestaande systemen.“ \

De warmtewisselaars zijn een integraal onderdeel van het modulaire systeem en beperken de plaatsing van het koelsysteem niet. De behuizing kan hierdoor overal in de ruimte worden geplaatst, onafhankelijk van de indeling van de ruimte. De CoolW@ll is volgens Rittal de energiezuinigste in zijn klasse.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.