Probleem met stroomonderbreker veroorzaakte storing in Brits datacenter Global Switch

datacenter2

Een datacenter in het Britse Londen van Global Switch, Global Switch 2, werd op 10 september getroffen door een storing. De storing duurde minder dan een seconde, maar leidde desondanks tot forse problemen voor klanten van Global Switch. De storing blijkt te zijn veroorzaakt door een probleem met een stroomonderbreker van een UPS-systeem.

De storing is pijnlijk voor Global Switch, aangezien het de tweede keer is in slechts drie maanden tijd dat het datacenter met problemen kampt. Ditmaal meldden onder andere Claranet, EX Networks en Tagadab door de storing bij Global Switch te zijn getroffen. De partijen melden dat de problemen weliswaar binnen enkele uren waren opgelost, maar de locatie vervolgens twee dagen lang zonder noodstroomvoorziening heeft gedraaid.

Drie verdiepingen getroffen

Het datacenter draait in principe op stroom die wordt aangeleverd door de noodstroomvoorziening, en kan indien meer capaciteit nodig is het reguliere stroomnetwerk aanspreken. In totaal maakt het datacenter gebruik van vier UPS-systemen, die ieder verschillende verdiepingen van het datacenters ondersteunen. De stroomonderbreker die op 10 september problemen gaf hoort bij een UPS-systeem dat door drie verdiepingen van het datacenter gebruikt worden.

De problemen in het datacenter begonnen op 12:00 uur Nederlandse tijd en werden veroorzaakt door problemen met een stroomonderbreker van een dieselgenerator. Zodra de storing in de stroomonderbreker zich voordeed is Global Switch 2 overgeschakeld op het reguliere energienetwerk. Hierbij trad echter een onderbreking van de stroomvoorziening op van 222ms. Dit was voldoende om de stroomvoorziening naar apparatuur van klanten op drie verdiepingen te verstoren, waardoor hier geautomatiseerde procedures werden opgestart om systemen uit te schakelen.

Eerdere storing

Global Switch werd op 23 juni ook al getroffen door een storing, die vermoedelijk is veroorzaakt door blikseminslag. Ook bij deze storing werden drie verdiepingen van het datacenter getroffen, waardoor de dienstverlening naar getroffen klanten enkele uren werd onderbroken.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Schneider Electric beschermt virtuele machines tegen stroomuitval

Schneider Electric beschermt virtuele machines tegen stroomuitval

Bedrijven zijn voor zakelijk succes meer dan ooit afhankelijk van data. Om de beschikbaarheid van die bedrijfskritische data te garanderen, volstaat het echter al lang niet meer om alleen de fysieke servers te beschermen. Als de IT-infrastructuur is gevirtualiseerd, moeten ook de virtuele machines worden beschermd tegen bijvoorbeeld stroomuitval.1

Handige tool om de efficiëntie van UPS-systemen te berekenen

Handige tool om de efficiëntie van UPS-systemen te berekenen

Bereken vandaag nog uw jaarlijkse besparing op koeling en energieverbruik met behulp van de nieuwe Eaton® Efficiency Calculator. Deze eenvoudig te gebruiken tool laat zien hoe Eaton UPS-systemen (Uninterruptible Power Supplies) presteren op basis van de huidige belasting. Het toont zowel de financiële besparing als de energiebesparing, alsmede de1