OVH-datacenters aangevallen door eigen servers na hack

hacker

Ook voor datacenters is security van groot belang. Dit wijst een incident bij de Franse hostingprovider OVH uit. Een grote groep gehackte OVH-servers vielen andere servers van het bedrijf aan, waardoor deze onbereikbaar werden en netwerkproblemen ontstonden.

800 servers van het bedrijf in een Frans datacenter werden door hackers gekaapt, waarbij misbruik werd gemaakt van de Shellshock-bug. De aanvallers wisten vervolgens met behulp van de servers een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval op te zetten op een Canadees datacenter van het bedrijf. De eigen servers van het bedrijf vielen het datacenter dus aan. Dit veroorzaakte volgens het bedrijf een piek van 100 Gbps aan dataverkeer.

De aanval heeft een beveiligingsmaatregel die er specifiek op is gericht dit soort aanvallen te voorkomen weten te omzeilen. De datacenters van OVH zijn uitgerust met een systeem dat automatisch gehackte servers moet afsluiten van de infrastructuur van het bedrijf. Dit systeem reageerde echter te langzaam en kon niet voorkomen dat vanuit de servers een DDoS-aanval werd opgezet.

Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.