Microsoft’s megadatacenter in Finland laat vooralsnog op zich wachten

090716_datacenter

Microsoft nam in september 2013 het Finse Nokia over. Als onderdeel van deze deal beloofde Microsoft in Finland een megadatacenter te gaan bouwen van 250 miljoen dollar. De bouw van het datacenter laat tot de dag van vandaag echter nog op zich wachten.

ZDnet wijst erop dat er geen enkele aanwijzing te vinden is dat Microsoft al is begonnen met de bouw van het datacenter. Dit terwijl we inmiddels toch al bijna anderhalf jaar verder zijn. De Finse premier Alexander Stubbs maakte in januari tegenover lokale media bekend nog steeds met Microsoft in onderhandeling te zijn over de bouw van het datacenter.

Reacties van Microsoft en Stubbs

De website heeft zowel Microsoft als Stubbs om een reactie gevraagd op het uitblijven van de bouw. Beide partijen willen niet rechtstreeks reageren op het plan voor een grootschalig Fins datacenter, dat net zo groot zou moeten worden als bestaande Finse datacenters van Google en Facebook.

In de reactie die Microsoft wel geeft bevestigt het bedrijf in 2013 te hebben aangekondigd te zullen investeren in de ‘datacentermogelijkheden in Finland’, waarmee wordt ingespeeld op ‘vraag vanuit klanten en marktomstandigheden’. Het bedrijf kiest hiermee duidelijk voorzichtigere worden dan het in september 2013 deed. Microsoft zou daarnaast niet direct willen reageren op de vraag of het datacenter nog steeds op de planning staat.

Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.