Markt voor datacenterkoeling is 5,77 miljard dollar waard in 2022

De wereldwijde markt voor datacenterkoeling is in 2022 zo’n 5,77 miljard dollar waard. De groei wordt vooral veroorzaakt door de toenemende vraag naar datacenters.

Dit blijkt uit onderzoek van Grand View Research. Het Amerikaanse onderzoeksbureau verwacht dat de vraag naar datacenters de komende jaren toeneemt in de IT-, telecom-, retail-, financiële, zorg- en energiesector. Grand View Research verwacht dat deze groeiende vraag vooral te danken is aan de verdere omarming van big data en cloud computing.

Meer vraag naar precisiekoeling

De vraag naar precisiekoeling is de afgelopen jaren flink gestegen. Door de betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit van deze oplossingen zet deze trend naar verwachting de komende jaren door. Chillers of koudwatermachines zijn op dit moment erg populair. Deze vorm van koeling had in 2014 een marktaandeel van ruim 80%.

60% van de omzet in de markt voor datacenterkoeling is afkomstig van grote bedrijven. De komende jaren draagt naar verwachting de toenemende vraag naar datacenterkoeling vanuit kleine en middelgrote bedrijven in belangrijke mate bij aan de groei in de markt.

Dossiers
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.