Maatconfectie bij glasvezelkabel

Modern interior of server room in datacenter

Het glasvezel-productportfolio van METZ CONNECT wordt verder uitgebouwd met voorgeconfectioneerde glasvezel-installatiekabel (VIK). Het gaat om een VIK met universele kabel en mini-breakoutkabel. De kabels worden aan de hand van wensen van de klant geconfectioneerd.

De VIK's zijn glasvezelkabels, voorzien van connectoren aan één of beide zijden, die handmatig bij METZ CONNECT worden geproduceerd. De individueel geconfigureerde glasvezelkabels worden onder het merk OpDAT met betrekking tot kabellengte, connectorcombinatie (bijv. LC, SC en ST) en aantal vezels volgens de wensen van de klant geconfectioneerd.

Universele OpDAT VIK kabels

De universele OpDAT VIK kabels met een vezelaantal van 4 tot 48 zijn onder andere gericht op datacenters. De universele VIK kabels zijn de aanvulling bij OpDAT patchvelden (type PF, PA, vast of slide). Ze maken een point-to-point-verbinding mogelijk van passieve en actieve netwerkcomponenten. Daarmee worden installatietijd en kosten gereduceerd in vergelijking met splitsen en pigtails of een bekabeling met afzonderlijke leidingen.

De OpDAT VIK Mini-Breakoutkabel met 4, 12 en 24 vezels zijn eveneens geschikt voor toepassing binnens- en buitenshuis en worden ook in combinatie met OpDAT patchvelden en voor de aansluiting op OpDAT aansluitdozen ingezet.

Fanout-bescherming

Beide kabelvarianten worden standaard geleverd met fanout-bescherming. Optioneel kunnen de kabels worden geleverd met een intrekhulp om de glasvezelleidingen in kabelkanalen of in kabelschachten te trekken. De OpDAT VIK's zijn individueel configureerbaar via de kabelconfigurator op www.metz-connect.com.

Dossiers
Lees ook
Siemon lanceert RouteIT-kabelmanagers voor high-density bekabelingssystemen

Siemon lanceert RouteIT-kabelmanagers voor high-density bekabelingssystemen

Siemon introduceert RouteIT, een nieuw verticaal en horizontaal kabelmanagementsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor hight-density bekabelingssystemen voor bedrijven en datacenters. Met RouteIT-kabelmanagers beschikken datacenters over een systeem waarmee zowel horizontale bekabeling als patchkabels gemakkelijk kunnen worden gerouteerd en besche1

Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Datacenter Groningen heeft geld ingezameld voor de Stichting Kinderoncologie Groningen (SKOG). Het bedrijf heeft hiervoor enige tijd geleden een speciale actie in het leven geroepen. Voor elke verbruikte kWh in november doneert Datacenter Groningen 1 eurocent aan de Stichting Kinderoncologie Groningen. Met de actie schenkt het bedrijf in totaal 1.1

Imtech verzorgt FlexPod datacenter-infrastructuur voor Kiwa

Imtech verzorgt FlexPod datacenter-infrastructuur voor Kiwa

Certificatiebedrijf Kiwa gaat gebruik maken van een FlexPod-infrastructuur op basis van Cisco UCS Servers,Nexus switching, NetApp storage en VMware als hypervisor. De infrastructuur is ontwikkeld door Imtech en wordt ingezet voor de bedrijfskritische applicaties van Kiwa. Kiwa wil de komende jaren kunnen groeien, waardoor hoge eisen worden gestel1