Lenovo herschikt divisies voor overname van x86 servers van IBM

Lenovo maakt bekend zijn divisies te gaan herschikken in verband met de overname van IBM's x86-serverdivisie. Het bedrijf gaat bestaan uit vier verschillende divisies.

Het bedrijf krijgt door de overname zowel de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers van IBM in zijn bezit. Het bedrijf is op dit moment opgedeeld in twee divisies. Lenovo Business Group is verantwoordelijk voor consumentgerichte PC's en mobiele apparaten. De Think Business Group is gericht op de zakelijke markt.

De huidige twee divisies van het bedrijf zijn volgens Lenovo niet geschikt om deze producten optimaal op de markt te kunnen brengen. Het bedrijf gaat daarom zijn divisies herschikken. Het bedrijf richt vier verschillende businessunits op: PC Business Group, Mobile Business Group, Enterprise en Ecosystem & Cloud Services.

Meer over
Lees ook
‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

De Nederlandse Save Energy Foundation is niet de enige partij die van mening is dat het energieverbruik van servers in datacenters for omlaag kan. Ook het Uptime Institute heeft onderzoek gedaan naar het elektriciteitsverbruik van servers in relatie tot hun belasting met IT-workloads.

Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

De verkopen van servers die worden in gezet voor AI-toepassingen vertonen een enorme groei. Volgens onderzoeksbureau TrendForce gaat het dit jaar alleen al om een toename van 34 procent. Aan datacenters de taak om al deze apparatuur een plekje te geven.

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.