Instant Data Centers neemt intellectuele eigendommen over van failliete Elliptical Mobile Solutions

instant-data-centers-raser-hd

Het marketingbureau Managed Admin neemt de intellectuele eigendommen over van Elliptical Mobile Solutions, dat micro datacenters inclusief koeling en energievoorziening leverde aan onder andere AOL. Dit bedrijf ging in 2015 failliet. Op basis van patenten en technologie van Elliptical Mobile Solutions richt Managed Admin nu Instant Data Centers op. Dit bedrijf richt zich eveneens op micro datacenters.

AOL maakte in 2012 bekend micro datacenters van Elliptical Mobile Solutions te gaan implementeren om capaciteit te kunnen distribueren en wat we nu edge datacenters noemen te creëren. Ondanks deze deal wist Elliptical Mobile Solutions het hoofd niet boven water te houden en ging het bedrijf in januari 2015 failliet.

Instant Data Centers

Het intellectuele eigendom van Elliptical is nu overgenomen door het online marketingbureau Managed Admin, dat op basis hiervan het nieuwe bedrijf Instant Data Centers heeft opgericht. Managed Admin zegt tegenover Phoenix Business Journal hiermee het ‘oude team weer aan het werk te willen zetten en het bedrijf helpen te groeien’.

Russ Daily, CEO van Instant Data Centers, noemt edge datacenters efficiënt. “Je zet geen melk op het aanrecht om vervolgens met behulp van de airconditioning het volledige huis te koelen om de melk koud te houden”, aldus Daily. “Dit is precies wat wij bij Instant Data Centers doen: we koelen de melk in plaats van de kamer met behulp van patenten en technologie van Elliptical Mobile Solutions.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken l1

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.