Greenpeace looft Facebook’s inzet op duurzame energie

Facebook maakt bekend in Ierland een nieuw datacenter te bouwen. Het datacenter wordt volledig aangedreven met duurzame energie. Greenpeace is lovend over het besluit van Facebook en de inzet die het bedrijf heeft getoond op het gebied van duurzame energie.

Gary Cook, senior IT analist bij Greenpeace, meldt tegenover het Britse Data Centre News dat Facebook waardering verdient voor de snelle stappen die het bedrijf zet richting zijn doel om al zijn datacenters met 100% duurzame energie aan te drijven. Facebook was in 2011 het eerste bedrijf dat beloofde deze stap te zetten en heeft hier volgens Cook sindsdien fors op ingezet.

facebook-clonee-data-center-ierland
Dossiers
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.