Eurofiber verbindt datacenters van Uniserver met glasvezelnetwerk

fiber-optics

Eurofiber maakt bekend een glasvezelnetwerk van 10 Gbps te hebben geleverd aan Uniserver. Het netwerk verbindt het hoofdkantoor van Uniserver in Alkmaar met drie datacenters in Amsterdam en een vierde datacenter in Maastricht.

Uniserver koos voor de Optical Transmission Services (OTS) van Eurofiber. De zeer lage en constante latency van deze oplossing is zeer geschikt voor cloud-, IAAS- en datacentertoepassingen. OTS is gebaseerd op Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM)-technologie, dat qua kosten aantrekkelijk is voor verbindingen over lange afstanden.

“We garanderen onze klanten een uptime van 99,98 procent, dat is een downtime van maximaal 105 minuten per jaar. Iedere hick-up, of die nu in het datacenter, het netwerk of onze diensten zit, gaat van die tijd af. Bovendien moeten we vanuit Alkmaar altijd overal bij kunnen. Eurofiber was de enige die aan onze beschikbaarheidseisen kon voldoen”, zegt Hugo van Diepen, directeur en medeoprichter van Uniserver. Daarnaast was de prijs-kwaliteitverhouding van Eurofiber het beste. Van Diepen: “De andere oplossingen waren te complex of te duur. Het netwerk van Eurofiber heeft een landelijke dekking. Dat is een groot voordeel en maakt het mogelijk voor een goede prijs te leveren.”

Meer over
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.