Energievoorziening verantwoordelijk voor ruim een kwart van de IT-storingen

Datacenter

Ruim een kwart van IT storingen wordt veroorzaakt door onbetrouwbare energievoorzieningen. Hiermee zijn energievoorzieningen de belangrijkste bron van IT-storingen.

Dit blijkt uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk in opdracht van service provider Timico, waarvoor 150 bedrijven zijn ondervraagd. Naast IT-storingen leiden ook softwarefouten (21%) en hardwareproblemen (19%) tot IT-storingen. Andere genoemde oorzaken zijn menselijke fouten, natuurrampen zoals overstromingen en malafide activiteiten.

Downtime blijken gemiddeld 15.000 tot 30.000 dollar per incident te kosten. Opvallend is dat slechts weinig bedrijven volledig durven te vertrouwen op hun disaster recovery plan. Slechts 5% stelt volledig zeker te zijn dat dit plan in geval van nood ook daadwerkelijk afdoende werkt. Desondanks blijkt slechts 6% van de bedrijven hun disaster recovery plan tenminste één keer per maand te testen.

Bron: DatacenterDynamics

Meer over
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.