Emerson Network Power wint award voor Liebert EconoPhase

Liebert-PDX-with-EconoPhase-LR

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, wint de Datacentre Cooling Product of the Year tijdens de 2016 DCS Awards. Het bedrijf ontvangt de award voor zijn directe expansie (DX) unit Liebert EconoPhase.

De Liebert EconoPhase kan tot forse energiebesparingen leiden door zijn werkwijze slim aan te passen aan de omstandigheden in het datacenter. De DX-unit kan gekoppeld worden aan een Liebert PDX vloermodel DX-unit. Dit geeft de Liebert EconoPhase de mogelijkheid van compressor modus over te schakelen naar een economiser modus indien de buitentemperatuur rond een datacenter lager is dan de interne temperatuur.

Liebert iCOM Control module

Hiervoor wordt de geïntegreerde Liebert iCOM Control module gebruikt. Indien de economiser modus wordt ingeschakeld worden de luchtstromen in het datacenter aangepast en kan gebruik worden gemaakt van vrije koeling. Dit vergroot de efficiëntie van het systeem en levert energiebesparingen op.

Mede door deze slimme werking kan de Liebert EconoPhase een Power Usage Effectiveness (PUE) behalen van 1,05. In verhouding met een 1 MW datacenter met een PUE van 1,3 levert dit een jaarlijkse besparing op de energierekening van ruim 200.000 dollar op.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Op het gebied van het koelen van datacenters gebeurt meer dan alleen vloeistofkoeling. Twee recente ontwikkelingen laten dit duidelijk zien.

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Thames Water, het private nutsbedrijf dat 15 miljoen mensen van water voorziet in het Verenigd Koninkrijk, overweegt drastische maatregelen om het waterverbruik van datacenters in Londen te verminderen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het overweegt om onder andere ‘flow restrictors’ te plaatsen en operators hogere tarieven op te leggen tijdens1