Electropower wordt distributeur van Active Power

Electroproject, leverancier van kritieke energie-infrastructuur, maakt bekend een distributieovereenkomst te hebben gesloten met Active Power. Electroproject wordt distributeur van Active Power op de Nederlandse markt.

electroproject Als distributeur gaat Electroproject alle vliegwiel UPS-systemen van Active Power en modulaire energiesystemen. Daarnaast kan het bedrijf ook fabrieksgecertificeerde diensten op basis van Active Power UPS-systemen en modulaire energiesystemen leveren aan klanten.

Meer over
Lees ook
Vervangen of handhaven: AMS-IX kiest voor vervanging en claimt 85% energiereductie

Vervangen of handhaven: AMS-IX kiest voor vervanging en claimt 85% energiereductie

Als het gaat om verduurzaming van datacenters en IT-apparatuur bestaan er grofweg twee stromingen. De ene groep wil bestaande apparatuur zo lang mogelijk handhaven om daarmee het gebruik van grondstoffen terug te dringen. Een ander idee is juist regelmatig vervangen, omdat daarmee belangrijke voordelen te behalen zijn door technologische innovatie1

MRA en het rapport "datacenters – Impact en feiten"

MRA en het rapport "datacenters – Impact en feiten"

In het recente artikel over het aantal datacenters is verwezen naar een bijeenkomst van de MRA (Metropool Regio Amsterdam). Over die bijeenkomst zijn vragen gesteld. Wat was precies de bedoeling en voor wie dit is georganiseerd.

‘Verbetering van PUE stagneert al vier jaar’

‘Verbetering van PUE stagneert al vier jaar’

Dat stelt Uptime Institute vast in het onlangs v verschenen rapport ‘Uptime Institute Global Data Center Survey 2023’. De gemiddelde effectiviteit van het wereldwijde energieverbruik (PUE) is al vier jaar gelijk gebleven, stelt de organisatie: “Verdere verbeteringen van de PUE-niveaus zullen een golf van investeringen vergen”.