Eaton en Nissan leveren energieopslagsystemen aan Webaxys

Nissan and Eaton equip new eco-designed Webaxys data center with

Nissan en Eaton leveren gezamenlijk energieopslagoplossing aan het nieuwe duurzame datacenter van hosting provider Webaxys in het Saint-Romain de Colbosc Eco Park in het Franse Normandië. De oplossing wordt gebruikt om duurzame energie op te kunnen slaan.

Veel duurzame energiebronnen zijn niet permanent beschikbaar. Zo is zonne-energie alleen beschikbaar als de zon schijnt, en wekken windmolens alleen energie op indien er voldoende wind is. Om toch permanent te kunnen draaien op duurzame energie zijn energieopslagsystemen dan ook een interessante optie.

De oplossing die Nissan en Eaton leveren maken gebruik van gebruikte accu’s uit elektrische voertuigen van Nissan. Deze accu’s zijn niet meer geschikt voor gebruik in elektrische auto’s, maar kunnen wel nog prima worden gebruikt voor energieopslagsystemen. Ook Tesla werkt aan een systeem waarbij gebruikte accu’s uit Tesla’s voor dit doeleinden worden ingezet.

Dossiers
Lees ook
Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

In het windenergiegebied ten noorden van de Waddeneilanden komt als het aan de Nederlandse overheid ligt de eerste grootschalige waterstofproductie op zee. Dat is goed nieuws voor de datacentersector waar al langer plannen en projecten bestaan rond groene waterstof.

Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Als datacenterindustrie zijn we soms zo druk aan het discussiëren over onze eigen nieuwe trends en ontwikkelingen, dat we wel eens vergeten naar andere branches en sectoren te kijken. Zo lijkt het ook te gaan met batterijsystemen voor energieopslag.

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatie Technologie met zo’n tien miljoen euro. UT-onderzoeker prof. dr. ir. Hans Hilgenkamp is hoofdaanvrager van het project met de naam NL-ECO. Met de financiering van NWO komt ook ongeveer 2,5 miljoen euro beschikbaar als cofi1