Eaton en Nissan leveren energieopslagsystemen aan Webaxys

Nissan and Eaton equip new eco-designed Webaxys data center with

Nissan en Eaton leveren gezamenlijk energieopslagoplossing aan het nieuwe duurzame datacenter van hosting provider Webaxys in het Saint-Romain de Colbosc Eco Park in het Franse Normandië. De oplossing wordt gebruikt om duurzame energie op te kunnen slaan.

Veel duurzame energiebronnen zijn niet permanent beschikbaar. Zo is zonne-energie alleen beschikbaar als de zon schijnt, en wekken windmolens alleen energie op indien er voldoende wind is. Om toch permanent te kunnen draaien op duurzame energie zijn energieopslagsystemen dan ook een interessante optie.

De oplossing die Nissan en Eaton leveren maken gebruik van gebruikte accu’s uit elektrische voertuigen van Nissan. Deze accu’s zijn niet meer geschikt voor gebruik in elektrische auto’s, maar kunnen wel nog prima worden gebruikt voor energieopslagsystemen. Ook Tesla werkt aan een systeem waarbij gebruikte accu’s uit Tesla’s voor dit doeleinden worden ingezet.

Dossiers
Lees ook
Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1

Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Enkele van de grootste namen in de technologiesector hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingshub voor groene datacenters op te zetten. Google, Microsoft, Danfoss en Schneider Electric zijn de oprichters van de nieuwe Net Zero Innovatiehub voor Datacenters, gevestigd in Fredericia, Denemarken.

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1