Dimension Data wil waarde van datacenteractiviteiten verviervoudigen

Dimension Data wil fors meer gaan inzetten op de datacentermarkt. De wereldwijde leverancier van oplossingen en service provider wil de omzet van zijn datacenterafdeling verviervoudigen tot 4 miljard dollar in 2018.

De datacenteractiviteiten van het bedrijf zijn op dit moment ongeveer 1 miljard dollar waard. Het bedrijf wil de komende jaren dan ook hard gaan groeien. De groei moet deels op natuurlijke wijze worden verkregen. Dimension Data wil echter ook bedrijven gaan overnemen.

"Ondanks dat alle markten waarin wij actief zijn exponentieel groeien tonen onze analyses aan dat de groei verder kan toenemen in volwassen gebieden zoals Europa en de Verenigde Staten. De legacy datacenterinvesteringen in deze regio's vereisen transformatie", legt Steve Joubert, leidinggevende van de datacenterafdeling van Dimension Data.

Lees ook
BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.