Dataplace kondigt komst van tweede Nederlandse datacenter aan

Dataplace groeit in een hoog tempo. Het datacenter van het bedrijf in Alblasserdam huisvest inmiddels 13.000 servers. Dit aantal groeit hard en neemt naar verwachting op korte termijn toe tot 32.000 servers. Het bedrijf kondigt aan een tweede datacenter in Nederland te gaan bouwen.

Dit zegt het Gerben van der Veen, directeur van Dataplace, tegen het AD. Het bedrijf kondigde in oktober 2014 aan de capaciteit van haar datacenter te vergroten tot 32.000 servers. Het bedrijf verwacht door de snelle groei in een korte tijd ook deze extra capaciteit volledig te hebben benut.

Het bedrijf kondigt daarom aan een tweede datacenter in Nederland te gaan bouwen. Dataplace is al druk bezig met de plannen voor dit datacenter. De bouw van de nieuwe locatie zou nog dit jaar of begin 2016 van start moeten gaan.

Lees ook
Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1