Data Protectors koopt bunker uit Tweede Wereldoorlog

Data Protectors heeft een bunker uit de Tweede Wereldoorlog gekocht van de overheid. Het datacenterbedrijf betaalt 350.000 euro voor de oude bunker, die is gelegen aan de Van Ouwenlaan in Den Haag.

Het bouwwerk is opgebouwd uit twee bouwlagen en heeft een totale oppervlakte van 2.160 m2. De bunker heeft onderdeel uit gemaakt van de zogeheten Antlantikwall. Dit is een Duitse verdedigingslinie die tijdens de Tweede Wereldoorlog langs de Europese westkust liep.

Gekraakt

De bunker is op dit moment gekraakt. Data Protectors heeft een kort geding aangespannen om de krakers uit het pand te krijgen. Dit geding dient morgen.

Het is niet de eerste keer dat Data Protectors een bunker opkoopt. Het bedrijf is eigenaar van drie verschillende datacenters in Europa, die alle zijn gevestigd in atoombunkers uit de Koude Oorlog. Twee hiervan zijn gevestigd in Nederland, namelijk in Kloetinge en Oegstgeest. De derde bunker staat in het Duitse Hannover.

 
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.