Cummins lanceert 3,5 megawatt generator

Cummins lanceert haar meest krachtige generator tot nu toe. De QSK95 Series levert 3,5 megawatt aan vermogen en kan daarnaast in krappere ruimtes worden geplaatst dan andere producten van het bedrijf.

De nieuwe generator levert een vermogen van 3.5 MW 60 Hz en 3.75 MVA 50 Hz. Hiermee heeft de generator volgens het bedrijf de hoogste kilowatt per vierkante meter verhouding van alle generatoren in zijn klasse. De generatoren zijn gebaseerd op de QSK95 dieselmotor, die in 2011 is geïntroduceerd.

De generator is zuiniger dan zijn voorgangers. Tony Satterthwaite, directeur van Cummins Power Generation, stelt dat de generator gedurende 8.000 draaiuren maar liefst 400.000 dollar bespaart. Met de generator wil Cummins de total cost of ownership verlagen door installatiekosten, brandstofkosten en onderhoud te verminderen. De generator heeft iedere 25.000 draaiuren een grote revisie nodig.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

De Stichting GOPACS, een sleutelspeler in het beheer van netcongestie in Nederland, kondigt een verandering in haar bestuur aan. Vanaf 2024 zal het huidige bestuur plaatsmaken voor een nieuw directieteam, bestaande uit Mike ten Wolde en Ranko Stojakovic.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1