CEO van Cloudyn: ’Nieuwe rekenmethodes en cijfers in SLA’s zijn noodzakelijk’

Data

De huidige rekenmethodes voor Service Level Agreements (SLA’s) zijn verouderd en niet flexibel genoeg. Datacentereigenaren en -beheerders hebben behoefte aan nieuwe rekenmethodes, die op meer gericht zijn dan uitsluitend beschikbaarheid.

Dit stelt Sharon Wagner, oprichter en CEO van Cloudyn, in tegenover TechCrunch. Cloudyn is een leverancier van cloud analytics- en cloudoptimalisatietools. Een SLA is bedoeld om de verwachtingen rond het serviceniveau voor zowel een koper als verkoper duidelijk uiteen te zetten. Een traditionele SLA is echter inflexibel en moeilijk aan te passen aan de wensen van specifieke klanten.

Meer dan alleen beschikbaarheid

Veel hedendaagse SLA’s zijn daarnaast gericht op uitsluitend beschikbaarheid. Een hedendaagse SLA zou zich echter ook op allerlei andere ‘service level objectives’ (SLO’s) moeten richten. Deze SLO’s zouden volgens Wagner in de volgende categorieën moeten worden ondergebracht:

  • Beschikbaarheid: Gegevens als uptime, MTTR (mean time to repair) en MTBF (mean time between failures);
  • Prestaties: Reactietijden, aantal gelijktijdige verzoeken en servicedoorvoer;
  • Ondersteuning: Reactietijden, snelheid waarmee problemen worden opgelost, succesratio en escalatieratio’s;
  • Authentificatie- en identiteitsbewaking en bescherming tegen kwetsbaarheden - MTTR;
  • Datamanagement: Latentie van dataspiegeling, back-up retentietijden en schrijfsnelheden.
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.