Bijna een kwart van de bedrijven wil investeren in DCIM

Veel bedrijven willen investeren in Datacenter Infrastructure Management (DCIM). 24% van de datacenterbeheerders overweegt hierin te investeren. 37% van de beheerders heeft DCIM al in gebruik.

Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door IT Room Infra in samenwerking met Pb7 Research. Vooral het realiseren van een lager energieverbruik, snel verkrijgen van inzicht in infrastructuur en kunnen anticiperen en ingrijpen zijn belangrijke redenen voor bedrijven om te investeren in DCIM software.

Alle resultaten van het onderzoek ‘verticale integratie in het datacenter; IT en FM door een deur’ van IT Room Infra en Pb7 Research worden bekend gemaakt op het IT Room Infra event, dat op 17 november wordt gehouden in het Congrescentrum 1931 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

Donderdag 10 maart 2022 organiseert DatacenterWorks in samenwerking met de partners All IT Rooms, Delta Electronics, Perf-it en onderzoeksbureau Pb7 Research de eerste van zes geplande Expertsessies in 2022.

Panduit introduceert SmartZone Cloud DCIM-software

Panduit introduceert SmartZone Cloud DCIM-software

Panduit introduceert de SmartZone™ Cloud DCIM-software. Dat is een webapplicatie gebaseerd op het Microsoft Azure cloud-platform voor het monitoren van alle datacenterassets, waaronder patchkasten, stroomvoorzieningen en netwerkaansluitingen

DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

Bij veel ondernemingen is het datacenter al lang het meest waardevolle bezit van de organisatie. De vraag naar computer- en opslagmiddelen neemt toe, maar dat geldt ook voor de kosten voor het energieverbruik van het datacenter. Daarmee is het voordeel van het optimaliseren van de infrastructuur van het datacenter evident - het is immers een belan1