Batterijtak LG sluit aan bij TFCD, ook door batterijrichtlijn

LGES_Poland-Wroclaw

 

LG Energy Solution heeft zich aangesloten bij de wereldwijde Task Force on Climate-related Disclosures (TFCD) en moet transparantie bieden gedurende de gehele levenscyclus van de door haar geproduceerde batterijen.

De dochteronderneming voor lithium-ionbatterijen en energieopslag van de LG Group zei gisteren dat ze zich heeft aangesloten bij het initiatief van de Financial Stability Board (FSB), het internationale orgaan dat toezicht houdt op en aanbevelingen doet over het wereldwijde financiële systeem. Steeds meer beleggers eisen volgens LG dat producenten zich bij de TFCD aansluiten.

“We zullen de informatie over de bedrijfsfactoren die verband houden met klimaatverandering, die zich gedurende de gehele levenscyclus van de batterij kan voordoen, van productie en gebruik tot verwijdering, nauwgezet beheren en transparant openbaar maken, en zo onze activiteiten op het gebied van ESG verder versterken”, aldus LG Energy Solution (LGES) in een verklaring naar de media.

De FSB wil dat de rapportage van klimaatgerelateerde informatie een normaal onderdeel wordt van risicobeheer en strategische planningsprocessen. In 2017 beval de Task Force aan om openbaarmakingen te doen rond vier hoofdthema’s: governance, strategie, risicobeheer en metrieken en doelstellingen.

Batterijrichtlijn

In de Europese Unie wordt de komende jaren geleidelijk een richtlijn inzake de regulering van batterijen ingevoerd, die informatieverschaffing vereist over verschillende parameters, waaronder de koolstofvoetafdruk en de geleidelijke invoering van een verplicht gebruik van gerecycleerde materialen. Een “batterijpaspoort” – een digitaal traceer- en etiketteringssysteem voor alle onderdelen van batterijen – wordt ook verplicht.

De wereldwijde vraag naar batterijen zal volgens de interne analisten van LG Energy Solution in 2023 890 GWh bedragen, een stijging met een derde ten opzichte van 670 GWh in 2022 voor alle toepassingen en sectoren.

 

(Dit bericht verscheen eerder op Circulaire-IT.nl)

Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.