BaseLayer sluit datacenter rechtstreeks aan op hoogspanningsnetwerk

baselayer-salt-river-project

BaseLayer maakt bekend een datacenter te hebben gebouwd dat rechtstreeks draait op het hoogspanningsnetwerk. Dit maakt het gebruik van back-up generator en UPS-systemen volgens het bedrijf overbodig.

Het datacenter bestaat uit DataStation, modulaire datacentercontainers die door BaseLayer eenvoudig op een locatie kunnen worden geplaatst. Deze containers zijn in samenwerking met energiemaatschappij Salt River Project (SRP) uit het Amerikaanse Arizona direct naast het hoogspanningsnetwerk geplaatst. Het datacenter is voorzien van twee rechtstreekse verbindingen met het hoogspanningsnetwerk.

Geen back-up generator en UPS

De rechtstreekse aansluiting op het hoogspanningsnetwerk maakt volgens BaseLayer een back-up generator en UPS-systemen overbodig, aangezien de kans op energieonderbrekingen op een hoogspanningsnetwerk door het ontbreken van verdeelstations, midden- en laagspanningsnetwerken kleiner is. Ook wordt zeer stabiele energie van hoge kwaliteit geleverd op het netwerk.

Het gebruik van het hoogspanningsnetwerk heeft daarnaast ook andere voordelen. Arizona is een populaire locatie voor bedrijven om datacenters te vestigen. Deze datacenter gebruiken veel energie, wat het energienetwerk in de staat onder druk zet. Door datacenters rechtstreeks aan te sluiten op het hoogspanningsnetwerk wordt de rest van het elektriciteitsnetwerk ontlast.

Video

Clint Poole, manager Wireline Services bij SRP Telecom, legt het concept van de DataStation en de voordelen van een rechtstreekse verbinding met het hoogspanningsnetwerk in onderstaande video uit.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Datacenter Groningen heeft geld ingezameld voor de Stichting Kinderoncologie Groningen (SKOG). Het bedrijf heeft hiervoor enige tijd geleden een speciale actie in het leven geroepen. Voor elke verbruikte kWh in november doneert Datacenter Groningen 1 eurocent aan de Stichting Kinderoncologie Groningen. Met de actie schenkt het bedrijf in totaal 1.1

Imtech verzorgt FlexPod datacenter-infrastructuur voor Kiwa

Imtech verzorgt FlexPod datacenter-infrastructuur voor Kiwa

Certificatiebedrijf Kiwa gaat gebruik maken van een FlexPod-infrastructuur op basis van Cisco UCS Servers,Nexus switching, NetApp storage en VMware als hypervisor. De infrastructuur is ontwikkeld door Imtech en wordt ingezet voor de bedrijfskritische applicaties van Kiwa. Kiwa wil de komende jaren kunnen groeien, waardoor hoge eisen worden gestel1

Arista Networks levert twee miljoenste netwerkpoort voor datacenters

Arista Networks levert twee miljoenste netwerkpoort voor datacenters

Arista Networks heeft zijn 2 miljoenste 10/40/100 Gigabit Ethernet-poort geleverd, voor cloudomgevingen en datacenters. Het bedrijf is volledig gespecialiseerd in Software Defined Networking (SDN) oplossingen voor grote datacenters en bedrijfsnetwerken. Arista Networks groeit succesvol door de toenemende acceptatie van cloud computing en diensten.1