ASHRAE vraagt feedback op nieuwe versie van standaard 90.4P

ASHRAE vraagt datacenterbeheerders en -eigenaren feedback te geven op een nieuwe versie van de ASHRAE standaard 90.4P ‘Energy Standard for Data Centers’. Feedback kan tot 29 mei 2016 worden ingediend.

ASHRAE-logo “Deze standaard heeft impact op een gespecialiseerde discipline, wat feedback vanuit deze sector cruciaal maakt”, stelt Ron Jarnagin van het 90.4P comité van ASHRAE. “De datacenterindustrie heeft tot nu toe gereageerd op drie publieke reviews met meer dan 1.000 reacties, die ons hebben geholpen dichter bij publicatie te komen. We hopen de definitieve standaard goed te keuren op de ASHRAE 2016 Annual Conference die deze zomer plaatsvindt.”

De eerste conceptversie van de 90.4P standaard werd in september 2015 gepubliceerd. Hierin werd de PUE gekoppeld aan de locatie van een datacenter in de wereld. Hierop kwam veel kritiek vanuit de sector. Deze regel is inmiddels geschrapt uit de conceptversie van de standaard. In de vierde conceptversie van de 90.4P standaard zijn opnieuw een aantal wijzigingen aangebracht. Een overzicht van alle wijzigingen is hier te vinden. Feedback kan hier worden ingediend.

Meer over
Lees ook
Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

De Stichting GOPACS, een sleutelspeler in het beheer van netcongestie in Nederland, kondigt een verandering in haar bestuur aan. Vanaf 2024 zal het huidige bestuur plaatsmaken voor een nieuw directieteam, bestaande uit Mike ten Wolde en Ranko Stojakovic.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1