All IT Rooms bouwt datacenter voor Huisman in Brazilië

All IT Rooms maakt bekend voor Huisman een computerruimte te hebben gebouwd voor haar nieuwe productielocatie in Brazilië. Het datacenter staat in Navegantes, een gemeente in de Braziliaanse deelstaat Santa Catarina in het zuiden van het land.

De nieuwe productielocatie van het Schiedamse Huisman wordt gebruikt voor de constructie van offshore-apparatuur voor de Braziliaanse markt. De locatie bestaat uit een grote productiehal, een werkvoorbereidings- en lashal en een kantoorgebouw. Op termijn wordt ook een magazijn, testfaciliteiten en een schilderlocatie toegevoegd.

Ontwerp en realisatie

De locatie is door All IT Rooms voorzien van een nieuw datacenter. Het bedrijf heeft naast het ontwerp van de computerruimte ook de realisatie van het project op locatie voor rekening genomen.

Het nieuwe datacenter in Brazilië is gebaseerd op het ontwerp van de computerruimte die in 2009 in het hoofdkantoor van Huisman in Schiedam is gebouwd. Het gaat om een modulair datacenter met een energiezuinige koeling, waarvan de capaciteit in 2011 werd verdubbeld. Uniformiteit stond bij de bouw van het nieuwe datacenter in Brazilië centraal. Huisman kan beide locaties op een eenduidige manier beheren, wat het beheer vereenvoudigt.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.