Alibaba opent zelf ontworpen datacenters in China

Het Chinese Alibaba opent twee zelf onworpen en zelf gebouwde datacenter. Het is voor het eerst dat Alibaba geen telecomoperator in de handen heeft genomen voor een dergelijk project.

Beide datacenters zijn gevestigd in Zhangbei County, Zhangjiakou in de Chinese provincie Hebei. “De twee datacenters in Zhangbei zijn de eerste datacenters die we exclusief ontworpen en gebouwd hebben om onze business te ondersteunen”, legt Jeff Zhang, CTO van Alibaba Group, uit aan China Daily.

Groei ondersteunen

“Alibaba is uitgegroeid tot één van de leidende big data bedrijven wereldwijd. We zetten volledig in op het uitbouwen van ons platform, waarvan het hart wordt gevormd door efficiënte datacenters met een hoge beschikbaar. Deze datacenters zijn groot genoeg om onze groei te ondersteunen en maken gebruik van een reproduceerbare IT-infastructuur.”

De datacenters worden primair gebruikt om de e-commerce activiteiten van Alibaba te ondersteunen. Daarnaast gaat ook Alibaba Cloud de datacenters gebruiken om cloud computing en big data diensten te kunnen leveren aan het mkb. Alibaba Cloud opereert in China onder de naam Aliyun en is een dochteronderneming van Alibaba Group.

Meer over
Lees ook
Ook in de VS maakt men zich zorgen over het ‘verrommelen’ van het landschap door datacenters

Ook in de VS maakt men zich zorgen over het ‘verrommelen’ van het landschap door datacenters

Wie denkt dat de problemen die veel mensen hebben met “blokkendozen” in de weilanden van ons land een typisch Nederlands fenomeen is, heeft het mis. Zelfs in een land als de Verenigde Staten waar men het kapitalisme zo’n beetje uitgevonden lijkt te hebben, hebben steeds meer mensen moeite met de komst van kolossale datacenters die het cultuurlands1

Onderzoek JLL: ‘Opnieuw recordjaar voor de belangrijkste datacenterlocaties in Europa’

Onderzoek JLL: ‘Opnieuw recordjaar voor de belangrijkste datacenterlocaties in Europa’

De Europese Tier I-markten van Frankfurt, Londen, Amsterdam, Parijs en Dublin hebben de afgelopen zeven jaar een ongekende groei doorgemaakt. Onderzoeksbureau JLL voorspelt dat de totale marktomvang van de Tier I-markten dit jaar met 17% zal groeien, een extra 432MW. Waarmee 2023 opnieuw een recordjaar wordt

Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij het controversiële TikTok laten zien hoe snel en gemakkelijk operationele procedures in datacenters overtreden kunnen worden. Theorie en praktijk lijken vaak ver uit elkaar te liggen. Met grote gevolgen voor de security in deze faciliteiten.