Rittal organiseert roundtable op Datacloud Europe

lefdal-maloy-noorwegen

Rittal organiseert op Datacloud Europe (6 - 8 juni 2017) een roundtable over moderne technologie met betrekking tot het onderwerp “Modular to Hyperscale Data Center Cooling and Energy Efficiency”. Daarnaast presenteert het bedrijf Rittal oplossingen en projecten, waaronder het Lefdal Mine Datacenter (LMD) project. Dit efficiënte datacenter in Noorwegen maakt gebruik van hernieuwbare energie.

Energie-efficiëntie, schaalbaarheid en veiligheid zijn enkele van de belangrijkste eisen die aan moderne datacenters worden gesteld. Op het Datacloud Europe-congres in Monaco presenteert Rittal hiervoor enkele oplossingen en projecten waarin deze oplossingen zijn geïmplementeerd, zoals het LMD.

Lefdal Mine Datacenter

Het LMD, dat uitsluitend op hernieuwbare energie werkt, heeft een oppervlak van 120.000 m2 en is gevestigd aan de westkust van Noorwegen. Uit diverse platforms (SAP HANA as a Service, HPC as a Service) kunnen klanten een eigen Private Cloud samenstellen, die zij zelf exploiteren of aanschaffen als Managed Services. Voordelen van het systeem zijn de schaalbaarheid, de hoge energie-efficiëntie en de verschillende bedrijfsmodellen, van colocatie via Private Cloud tot aan DCaaS (Datacenter as a Service).

Bezoekers van de Rittal-stand kunnen zich bovendien laten informeren over turn-key edge-datacenters. Deze oplossingen met een gestandaardiseerde, voorgeconfigureerde IT-infrastructuur zijn ook inzetbaar met een ‘hoge beschikbaarheidsruimte’. Deze veiligheidsruimte zorgt in industriële productieomgevingen voor de benodigde bescherming tegen hitte, stof en vuil.

Roundtable

U vindt Rittal in de centrale hal op stand 39. Meer informatie over het evenement is hier beschikbaar. Het bedrijf verzorgt op 7 juni 2017 vanaf 16:50 uur zijn roundtable over het onderwerp: “Modular to Hyperscale Data Center Cooling and Energy Efficiency” met Jason Rylands, Global Director of Data Center and Open Compute, Rittal.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.