Vraag naar rack PDU’s groeit tot 2020 met CAGR van 6,78%

datacenter2

De vraag naar rack PDU’s neemt toe. De wereldwijde markt voor rack PDU’s groeit met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,78% in de periode 2017-2020.

Dit voorspelt Research and Markets in het rapport ”Global Data Center Rack PDU Market 2017-2021”. De voorspelling van Research and Markets komt in grove lijnen overeen met de voorspelling die TechNavio onlangs publiceerde over de rack PDU markt. TechNavio verwacht dat de wereldwijde markt voor rack PDU’s tot 2021 met een CAGR van 7% groeit.

Groeiende vraag naar datacenters

Net als TechNavio verwacht Research and Markets dat vooral de toenemende vraag naar datacenters de groei in de markt aandrijft. Deze vraag stijgt door het toenemende gebruik van technologieën zoals cloud computing en big data analytics.

Tegelijkertijd merkt het onderzoeksbureau op dat de toenemende complexiteit van datacenterontwerpen de groei van de markt voor rack PDU’s afremt. Research and Markets stelt dat de bekabelingsarchitectuur van PDU’s en IT-infrastructuur in het rack van groot belang is. Door de toenemende operationele eisen die worden gesteld aan datacenters neemt de hoeveelheid IT-infrastructuur die in een rack wordt geïnstalleerd toe. Deze toename leidt ook tot een toename van de complexiteit van bekabeling.

Gelijkstroom of wisselstroom

Daarnaast merkt Research and Markets op dat steeds meer datacenters gebruik maken van gelijkstroom, al blijft dit een relatief nieuw fenomeen. Veruit de meeste datacenters draaien nog op wisselstroom. IT-infrastructuur die momenteel op gelijkstroom draait maken dit mogelijk door wisselstroom om te zetten in gelijkstroom. Daarnaast wijst het onderzoeksbureau erop dat zonnepanelen gelijkstroom leveren.

De belangrijkste leveranciers in de markt voor rack PDU’s zijn volgens Research and Markets:

  • CyberPower Systems
  • Eaton
  • Vertiv
  • Legrand (Raritan)
  • Schneider Electric
  • Server Technology
  • Tripp Lite