Minkels lanceert mini datacenter MatrixCube in Nederland

Minkels kondigt de lancering de mini datacenter oplossing MatrixCube op de Nederlandse markt. Na Nederland zullen landen als Zwitserland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en wereldwijde exportregio’s volgen. De MatrixCube wordt door Minkels op de uitgestelde Infosecurity beurs, die op 15 en 16 juni 2016 alsnog in Brussel gehouden zal worden, in Nederland gelanceerd.

Met de MatrixCube komt Minkels tegemoet aan wensen van MKB-bedrijven die nog niet toe zijn aan het outsourcen van hun IT-infrastructuur en de voorkeur geven aan het behouden van de IT-infrastructuur binnen de eigen organisatiemuren. Met MatrixCube richten Minkels en moederbedrijf Legrand zich daarnaast op enterprises met hybride IT infrastructuren. Deze kant-en-klare en eenvoudig te installeren mini datacenter oplossing wordt nu officieel op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

IT binnen eigen muren houden

“De nieuwe geïntegreerde totaaloplossing sluit aan bij de wens van midden- en kleinbedrijven om de IT-infrastructuur te behouden binnen de eigen organisatiemuren”, aldus Vincent Liebe, Marketing Manager van Minkels. “De MatrixCube is ook geschikt voor bedrijven die hybride IT-infrastructuren deels binnen de eigen kantoormuren willen onderbrengen, of deels in bijvoorbeeld de cloud. We gaan de MatrixCube allereerst op de Nederlandse markt introduceren, waarna andere landen zullen volgen waar Minkels gevestigd is; onder meer Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Afhankelijk van de klantvraag introduceren we de MatrixCube daarna wereldwijd.”

Minkels presenteert de MatrixCube onder meer op 15 en 16 juni 2016 tijdens de Infosecurity beurs in Brussel. Minkels is aanwezig in stand 03.A047.

Minkels-MatrixCube
Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.