Rittal presenteert Smart Package op CeBIT 2016

Rittal heeft op de CeBIT 2016 voor het eerst het infrastructuurplatform “Smart Package” gepresenteerd. Met Smart Package kan het MKB in korte tijd een computerruimte opbouwen. Als partner van Rittal integreert IBM dit aanbod in haar gestandaardiseerde computerruimtesystemen zoals het SMDC (Scalable Modular Data Center).

Het Rittal Smart Package is een platform dat bestaat uit vooraf geconfigureerde componenten waarmee klanten snel een IT-omgeving kunnen opbouwen. Het platform bestaat uit TS IT-racks van Rittal en modulen voor klimaat, energieverdeling, UPS, brandbeveiliging, monitoring en beveiliging tegen toegang door onbevoegden. De modulen zijn beschikbaar in verschillende vermogensklassen en kunnen worden gecombineerd tot een inzetbaar systeem. Bedrijven kunnen hierdoor in korte tijd een computerruimte op te bouwen met standaardcomponenten, die op elkaar zijn afgestemd.

Smart-Package-Rittal

Gestandaardiseerde modulaire computerruimtesystemen

IBM integreert het infrastructuurplatform Smart Package tot gestandaardiseerde modulaire computerruimtesystemen, verkrijgbaar in de grootten S – XXL. Als hoofdaannemer adviseert, plant en realiseert IBM gedurende het volledige realisatieproces. Klanten hebben hierdoor maar met één leverancier te maken.

Het platform Smart Package is geschikt voor alle IT-omgevingen. Het systeem kan bestaande computerruimten aanvullen of in mobiele containers worden geïnstalleerd. Het concept is ook gericht op ondernemingen die nieuwe of bestaande locaties willen uitbreiden met een moderne IT-omgeving.

Schaalbaarheid

Het systeem is schaalbaar. Smart Package start met twee TS IT-racks, die zijn voorzien van het nieuwe koelsysteem Liquid CooledRack Unit DX (LCU). De verdamper van een inverter geregelde split-koelaggregaat wordt in het 19” rack gemonteerd en via koudemiddelleidingen aangesloten op een buiten geïnstalleerde condensing unit. Naarmate de vraag toeneemt kan het Smart Package worden uitgebouwd om meer capaciteit beschikbaar te maken.

De klimatisering is uitgevoerd als 2N-redundant systeem: de twee LCU units hebben elk een vermogen van 3 kW. Klanten kunnen naar keuze het eveneens redundant uitgevoerde LCU-systeem met een vermogen van maximaal 6,5 kW per rack gebruiken. Het nieuwe assortiment is hiermee toegespitst op het opbouwen van kleine en middelgrote IT-omgevingen. Ook de volledige energieverdeling, vanaf de voeding via de UPS tot aan de PDU’s, is redundant uitgevoerd. Hierdoor is het volledige systeem beschermd tegen stroomuitval.

Instapconfiguratie

De instapconfiguratie van het Smart Package bestaat uit de volgende componenten van Rittal: TS IT-racks, LCU units, stroomverdeling met PDU’s inclusief registratie van bedrijfsgegevens, monitoring via het CMC III-platform, brandbeveiliging met de DET-AC brandmeld- en blusinstallatie en twee UPS systemen van Rittal-partner ABB.

Het Smart Package-systeem kan in stappen van twee racks worden uitgebreid. Het concept biedt daarnaast verschillende opties, bijvoorbeeld voor montage in een IT-veiligheidsruimte of in een container die overal kan worden geplaatst.

Dossiers