Carbon Usage Effectiveness helpt efficiëntie en duurzaamheid te vergroten

De Carbon Usage Effectiveness (CUE) is een waarde waarmee de CO2-uitstoot van datacenters in kaart gebracht kan worden. The Green Grid legt in een nieuwe whitepaper uit hoe de CUE beheerders en eigenaren kan helpen slimmere beslissingen te maken om de efficiëntie en duurzaamheid van hun datacenter te vergroten.

100723_GreenGrid Dit meldt Business Critical Infrastructures. De voetafdruk van een datacenter wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder het energieverbruik en CO2-uitstoot. De voetafdruk is in toenemende mate van invloed op beslissingen die genomen worden op het gebied van groei, outsourcing en de locatie van datacenters. De CUE van The Green Grid helpt de CO2-emissies van een bestaand datacenter beter in kaart te brengen. Deze informatie kan gebruikt worden om slimmere beslissingen te nemen over datacenterprojecten.

Efficiëntie en duurzaamheid

Door de CUE te combineren met de PUE kunnen beheerders snel de efficiëntie en duurzaamheid van een datacenter beoordelen. Op basis van de resultaten van deze analyse kunnen verbeterpunten in kaart worden gebracht waarmee beheerders kunnen de efficiëntie en duurzaamheid van een datacenter verder kunnen vergroten.

De whitepaper van The Green Grid is hier beschikbaar.