Reichle & De-Massari neemt Amerikaanse fiber-optische specialist Realm over

De Zwitserse kabelspecialist Reichle & De-Massari (R&M) neemt het Amerikaanse Realm Communications Group over. Realm is een fiber-optische specialist met zijn hoofdbasis in Milpitas, Californië in de Verenigde Staten (VS).

reichle-de-massari-logo Realm, dat in 1987 is opgericht, levert bekabeling voor onder andere netwerkapparatuur voor grootzakelijke gebruikers en draadloze antennesystemen. Het portfolio van Realm vult het portfolio van R&M dan ook aan. Door de overname krijgt wil R&M nieuwe kansen creëren door voet te krijgen op de Amerikaanse markt voor bekabeling.

“De overname van Realm geeft R&M toegang tot de belangrijke bekabelingsmarkt ter wereld, en stelt ons in staat klanten op ieder continent te dienen met high-end netwerkoplossingen voor markten op het gebied van LAN-, gelijkstroom- en publieke netwerkoplossingen”, zegt Michel Riva, CEO van R&M. “We zijn verheugd over de nieuwe groeikansen die deze geografische uitbreiding met zich meebrengt. Realm voorziet ons niet alleen van aanvullende technologie, maar geeft ons ook toegang tot high end klanten in de sterk groeiende Noord-Amerikaanse datacentermarkt.”

Dossiers
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.