Rectiverter van Eltek vereenvoudigt systeem met zowel wisselstroom als gelijkstroom

Eltek lanceert Rectiverter, een module voor energieconversie die de functies van een gelijkrichter combineert met een statische omschakelaar. De Rectiverter is bedoeld om systemen met zowel wisselstroom als gelijkstroom te vereenvoudigen.

De Rectiverter heeft drie tweerichtingsaansluitingen voor de vereenvoudiging van systemen met zowel wisselstroom als gelijkstroom. De module is bedoeld voor telecomoperators, datacenters en de industrie. Het product heeft een conversie-efficiëntie van 96 procent in de mains-modus en 94 procent bij zijn functie als wisselrichter.

Gelijkrichter en wisselrichter

De combinatie van een gelijkrichter, die wisselstroom omzet naar gelijkstroom, en een wisselrichter, die gelijkstroom omzet naar wisselstroom, vereenvoudigt de elektra. Daarnaast vermindert de box de omvang van elektriciteitssystemen en verbetert de module de betrouwbaarheid van het systeem. Dit leidt tot kostenbesparingen voor de eigenaar, gedurende de hele levensduur van het systeem.

De Rectiverter is gebaseerd op 48V+DC en heeft een maximale capaciteit van 1500VA voor wisselstroom en 1200W voor gelijkstroom. De totale capaciteit (bij een combinatie van wisselstroom en gelijkstroom) bedraagt 2000VA.

eltek-rectiverter