NYSE dicht door ‘configuratieproblemen’

new-york-stock-exchange

De New York Stock Exchange (NYSE) is op 8 juli bijna vier uur lang gesloten geweest door wat officials omschrijven als ‘configuratieproblemen’. Het is niet duidelijk wat er precies is fout gegaan, maar het probleem lijkt te liggen in de onderliggende datacenterinfrastructuur van de beurs.

De storing bij de NYSE begon om 11:32 lokale tijd in New York en eindigde om 15:10. Het incident wordt onderzocht. Thomas Farley, directeur van de NYSE Group, zegt in een interview met CNBC dat het technische probleem ‘configuratieproblemen’ lijkt te zijn, maar dat het nog te vroeg is om een specifieke oorzaak aan te wijzen.

Disaster recovery

De NYSE beschikt overigens wel over een disaster recovery locatie. Farley stelt tegenover DatacenterDynamics dat de storing echter niet ernstig genoeg was om de disaster recovery locatie in te schakelen. Farley stelt dat de NYSE deze locatie alleen inzet indien sprake is van een catastrofe zoals een orkaan.

Opvallend is overigens dat ook het eveneens Amerikaanse Wall Street Journal (WSJ) en United Airlines gisteren ook met storingen te maken hadden. WSJ was hierdoor enige niet online bereikbaar, terwijl door de problemen bij United Airlines vluchten moesten worden geschrapt. Jeh Johnson, secretaris van het Amerikaanse Department of Homeland Security, benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn dat de bedrijven doelwit zijn geworden van een cyberaanval.

Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.